ΕΛΛΑΔΑ

Θάνατος 20χρονης στην Αίγινα: Η νεκροψία έδειξε αυτοκτονία

Θάνατος 20χρονης στην Αίγινα: Η νεκροψία έδειξε αυτοκτονία
dikaiologitika.gr

Αίγινα: Το πόρισμα του ιατροδικαστή έδειξε ότι ο θάνατος της 20χρονης οφείλεται σε αυτοκτονία

Σε απαγχονισμό οφείλεται ο θάνατος της 20χρονης στην Αίγινα, η οποία βρέθηκε κρεμασμένη τα ξημερώματα του Σαββάτου 30 Ιουλίου στην αυλή του σπιτιού της.

Η νεκροψία που διενεργήθηκε σήμερα το πρωί Τετάρτη 3 Αυγούστου, από τον προϊστάμενο της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πειραιά κ. Ηλία Μπογιόκα έδειξε ότι η νεαρή Μαρία κρεμάστηκε, ενώ διαψεύδονται οι πληροφορίες που αφορούσαν ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας.

Σύμφωνα με το saronicmagazine.gr εκκρεμούν τα αποτελέσματα της τοξικολογικής εξέτασης, τα οποία θα ρίξουν φως στο εάν η κοπέλα βρισκόταν υπό την επήρεια ουσιών. Στην περίπτωση αυτή θα διερευνηθεί αν οι ουσίες την οδήγησαν οικειοθελώς στον απαγχονισμό ή αν την κατέστησαν ευάλωτη σε οποιαδήποτε κακόβουλη ενέργεια.

Τις προηγούμενες ημέρες κυκλοφορούσαν στο νησί φήμες περί ενδείξεων κακοποίησης στο σώμα του άτυχου κοριτσιού, ωστόσο οι πληροφορίες που διέρρευσαν από τη διενέργεια της νεκροψίας αποκλείουν τέτοιου είδους ευρήματα.

Το μόνο εύρημα είναι τα ίχνη που άφησε στον λαιμό της το συρματόσκοινο με πλαστικό περίβλημα, το οποίο της προκάλεσε τον θάνατο.

Η κηδεία της 20χρονης θα τελεστεί αύριο Πέμπτη 4 Αυγούστου στις 10:30 στην περιοχή Ασώματοι στην Αίγινα.

Το χρονικό του τραγικού συμβάντος

Η άτυχη Μαρία βρισκόταν μέχρι αργά το βράδυ στο μαγαζί - εστιατόριο, το οποίο εργαζόταν, από όπου και αποχώρησε πολύ νωρίς το πρωί. Λίγο αργότερα, στις 9:30 η μητέρα της αντίκρισε την κόρη της απαγχονισμένη στην αυλή του σπιτιού που διέμεναν. Τις φωνές της μητέρας άκουσαν γείτονες, οι οποίοι έσπευσαν στο σημείο για βοήθεια όμως ήταν αργά.

Μαρτυρίες από το εργασιακό της περιβάλλον αναφέρουν ότι μέχρι την ώρα που σχόλασε ήταν σε καλή και ευδιάθετη κατάσταση και τίποτα δεν προοικονομούσε το τραγικό συμβάν. Κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει στο άκουσμα ότι η Μαρία αυτοκτόνησε.

Η άτυχη κοπέλα δεν είχε αφήσει κάποιο σημείωμα που να εξηγεί γιατί ήθελε να δώσει ένα τέλος στη ζωή της.