ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά Νέα Πέραμος: Προληπτική εκκένωση της Άνω Βλυχάδας - Κλειστή η Ολυμπία Οδός, διακοπές ρεύματος

Φωτιά στη Νέα Πέραμο: Προληπτική εκκένωση της Άνω Βλυχάδας - Κλειστή η Ολυμπία Οδός
Μήνυμα από το 112 για εκκένωση της Άνω Βλυχάδας
Νίκος Χριστοφάκης

Συναγερμός σήμανε το πρωί της Παρασκευής (5/8) στην Πυροσβεστική μετά από φωτιά που ξέσπασε στο Λουτρόπυργο Νέας Περάμου, πάνω από την Εθνική Οδό Αθηνών - Κορίνθου.

Φωτογραφίες: Νίκος Χριστοφάκης

Η φωτιά καίει δασική έκταση ενώ οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενισχύθηκαν και επιχειρούν 55 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 15 οχήματα, 3 ελικόπτερα, εκ των οποίων το 1 ελικόπτερο για εναέριο συντονισμό και 2 αεροσκάφη. Συνδρομή παρέχουν και υδροφόρες Ο.Τ.Α.

Παράλληλα, εστάλη μήνυμα στους κατοίκους της περιοχής να εκκενώσουν προληπτικά την Άνω Βλυχάδα και να κινηθούν προς Μέγαρα, μέσω Παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών - Κορίνθου.

Δείτε βίντεο από την Άνω Βλυχάδα που εκκενώθηκε

Στην περιοχή υπάρχει διακοπή ηλεκτροδότησης, ενώ πιθανές καθυστερήσεις αναμένεται να υπάρξουν στα δρομολόγια του Προαστιακού.

Την ίδια ώρα, κλειστή από το ύψος της Ελευσίνας έως και την Νέα Πέραμο είναι η Ολυμπία Οδός και στα δυο ρεύματα, καθώς οι φλόγες της μεγάλης πυρκαγιάς, βρίσκονται δίπλα στον δρόμο, λίγο μετά τα διόδια της Ελευσίνας.

Δείτε φωτογραφίες από τη φωτιά στη Gallery:

Αναγκαστική προσθαλάσσωση πυροσβεστικού αεροσκάφους

Πυροσβεστικό αεροσκάφος τύπου Air Tractor έκανε αναγκαστική προσθαλάσσωση ενώ επιχειρούσε στην πυρκαγιά στη Νέα Πέραμο Αττικής. Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες από την Πυροσβεστική, ο πιλότος του διθέσιου αεροσκάφους έκανε την προσθαλάσσωση λόγω μηχανικής βλάβης.

Και τα δυο μέλη του πληρώματος περισυνελέγησαν σώα από βάρκα ιδιώτη και αυτή την ώρα μεταβαίνει στο σημείο σκάφος του λιμενικού για να τους παραλάβει. Και οι δυο είναι καλά στην υγεία τους. Για το περιστατικό θα διενεργηθεί έρευνα.