ΕΛΛΑΔΑ

Πέθανε η πρώην βουλευτής της ΝΔ, Τζούλια Τσιριμώκου Πιμπλή - Ήταν κόρη του Ηλία Τσιριμώκου

Τσιριμώκου
Lamiareport.gr

Συλλυπητήρια του Προέδρου της Βουλής. 

Σε ηλικία 87 ετών, έφυγε από τη ζωή το Σάββατο (06/08/2022), η πρώην βουλευτής Φθιώτιδας της Νέας Δημοκρατίας, Τζούλια Τσιριμώκου-Πιμπλή.

Την είδηση έκανε γνωστή η κόρη της, Άννα Παπαδημητρίου - Τσάτσου: «Έσβησε η μάνα μου και γιαγιά του Αλέξανδρου, Τζούλια Τσιριμώκου Πιμπλή. Περισσότερο από βουλευτίνα υπήρξε μια ωραία γυναίκα που ποτέ δεν μπόρεσε να προσποιηθεί. Το πέρασμά της από πουθενά δεν πέρασε απαρατήρητο. Μια σχέση δύσκολη αλλά καθοριστική. Μανούλα μου γλυκιά, έκανα ότι μπορούσα καλύτερα. Καλό σου ταξίδι».

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Κωνσταντίνος Τασούλας με αφορμή το θάνατο της πρώην βουλευτού της Νέας Δημοκρατίας, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Με θλίψη πληροφορήθηκα το θάνατο της Τζούλιας Τσιριμώκου – Πιμπλή. Η Τζούλια Τσιριμώκου – Πιμπλή, καταγόμενη από μία πολιτική οικογένεια, κόρη του πρώην βουλευτή, Υπουργού, Προέδρου της Βουλής και Πρωθυπουργού Ηλία Τσιριμώκου, συμμετείχε ενεργά στα κοινά και εξελέγη βουλευτής, ανάμεσα στις ελάχιστες γυναίκες των πρώτων μεταπολιτευτικών Συνόδων. Διετέλεσε βουλευτής Φθιώτιδος της Νέας Δημοκρατίας από το 1977 έως το 1981 και υπηρέτησε με ήθος και αξιοπρέπεια τα καθήκοντά της, όπως έπραξε και σε όλους τους τομείς της ζωής της. Για την απώλειά της εκφράζω θερμά συλλυπητήρια στους οικείους της».

Η κηδεία της θα γίνει στο Α΄Νεκροταφείο Αθηνών, την Τρίτη 9 Αυγούστου στις 12 το μεσημέρι.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, lamiareport.gr)

Σχετικές ειδήσεις