ΕΛΛΑΔΑ

Αγκίστρι: Το Διαμάντι του Αργοσαρωνικού - «Βουτιά» στα καταγάλανα νερά

Αγκίστρι: Το Διαμάντι του Αργοσαρωνικού - «Βουτιά» στα καταγάλανα νερά
Η παραλία Χαλικιάδα στο Αγκίστρι
agistri.com

Μόλις μιάμιση ώρα από τον Πειραιά συναντάς έναν επίγειο παράδεισο στην καρδιά του Αργοσαρωνικού

Το Αγκίστρι είναι ένας από τους πιο ιδιαίτερους προορισμούς της Ελλάδας που παρά το μικρό μέγεθός του, οι παραλίες τους είναι η μία πιο όμορφη από την άλλη.

Μόλις 55 λεπτά με το ιπτάμενο καράβι και 90 λεπτά με το πλοίο της γραμμής, το Αγκίστρι φημίζεται για τις σύντομες διακοπές και τα χαλαρά και ξέγνοιαστα Σαββατοκύριακα.

Τα καταγάλανα νερά σε συνδυασμό με τα καταπράσινα πευκοδάση προσδίδουν μια ιδιαίτερη ομορφιά στο παραδοσιακό νησί.

Το Αγκίστρι είναι ένας από τους πιο ρομαντικούς προορισμούς στην Ελλάδα και τα τελευταία χρόνια αποτελεί πόλο έλξης και έμπνευσης για πολλούς καλλιτέχνες.

Έχει δύο φυσικά λιμάνια στα οποία φτάνουν τα πλοία. Το ένα είναι το κεντρικό λιμάνι της Σκάλας, όπου δένουν τα συμβατικά και το δεύτερο λιμάνι είναι στο Μεγαλοχώρι, όπου δένουν τα ιπτάμενα.

Οι πιο γνωστές παραλίες είναι η Δραγονέρα, η Απόνησος, η Χαλικιάδα και η Σκάλα. Τις πρώτες τρεις τις προτιμάνε οι λουόμενοι που επιθυμούν την ηρεμία και τη γαλήνη ενώ την Σκάλα επιλέγουν όσοι επιθυμούν να βρίσκονται στα beach bar με τη μουσική αλλά και κοντά στο κέντρο του λιμανιού.

Εκτός από τα παραπάνω γιατί αξίζει κάποιος να επιλέξει το Αγκίστρι; Αρχικά το κόστος διακοπών είναι αρκετά πιο οικονομικό από άλλους προορισμούς, η φιλοξενία των κατοίκων είναι πολύ εύθυμη, υπάρχουν αρκετά αξιόλογα καταλύματα και φυσικά ποιος μπορεί να αντισταθεί στη θέα που προσφέρουν τα καταγάλανα νερά του Σαρωνικού.