ΕΛΛΑΔΑ

Καπραβέλος: Ερχεται καταστροφή – Μέτρα τώρα για τον κορονοϊό

Καπραβέλος: Ερχεται καταστροφή – Μέτρα τώρα για τον κορονοϊό

Κάνει λόγω για άμεση ανάγκη θέσπισης υγειονομικών πρωτοκόλλων σε όλους τους τομείς του δημόσιου βίου.

Μέτρα εδώ και τώρα ζητά ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος σημειώνοντας πως καταγράφεται τριπλασιασμός των κρουσμάτων λόγω της χαλάρωσης.

«Το έχουμε πει κατ’ επανάληψη, πως το έκτο κύμα της πανδημίας οφείλεται στην ακραία χαλάρωση των μέτρων. Εάν κατά τη διάρκεια του Ιουλίου, ενός καλοκαιρινού μήνα, είχαμε 1.100 θανάτους σε σχέση με τους 360 που είχαμε την ίδια περίοδο πέρσι, κατανοεί κανείς γιατί αύξηση μιλάμε. Κάθε πέρσι και καλύτερα» τόνισε χαρακτηριστικά στο GRTimes.

«Είναι αδιανόητο που ακόμη δεν έχουμε πάρει μέτρα» τονίζει και εξηγεί πως «πρέπει να αρχίσουμε να φοράμε και πάλι μάσκα σε κλειστούς χώρους όπου υπάρχει συνωστισμός. Ενώ πρέπει να επανασυσταθούν σημεία ελέγχου στις πύλες εισόδου της χώρας».

Υποστηρίζει πως «αυτή τη στιγμή είμαστε «μπάτε σκύλοι αλέστε. Οι μολυσμένοι κυκλοφορούν ελεύθερα και δεν χρειάζεται να πω εγώ αν η νόσος είναι ακίνδυνη ή όχι. Ακόμη και η «Όμικρον» έχει αποδείξει ότι είναι θανατηφόρος, ειδικά για τις μεγάλες ηλικίες και για τους ανθρώπους με υποκείμενα νοσήματα. Ωστόσο δεν είναι μόνο αυτό. Είναι και οι βλάβες που προκαλεί σε όλα τα υπόλοιπα όργανα, αλλά και το Long Covid. Και ακόμη δεν ξέρουμε τις μακροχρόνιες συνέπειες της πανδημίας».