ΕΛΛΑΔΑ

Ζάκυνθος: Γέμισε σκουπίδια το Ναυάγιο - Δείτε τη φωτογραφία που κάνει τον γύρο του διαδικτύου

Ζάκυνθος: Γέμισε σκουπίδια το Ναυάγιο - Δείτε τη φωτογραφία που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Η παραλία Ναυάγιο στη Ζάκυνθο που γεμίζει πλήθος τουριστών κάθε χρόνο
UNSPLASH

Ζάκυνθος: Μια από τις ωραιότερες παραλίες του κόσμου γέμισε σκουπίδια. Η φωτογραφία που προκαλεί έντονες αντιδράσεις

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει τις τελευταίες ώρες η φωτογραφία από την παραλία «Ναυάγιο» στη Ζάκυνθο, όπου απεικονίζεται σωρός από σκουπίδια σε μια από τις ακτές ορόσημα των ελληνικών νησιών.

Τη φωτογραφία ανέβασε στο προσωπικό του προφίλ στο Facebook, ο περιβαλλοντολόγος Μιχάλης Μπάκας, εκφράζοντας τον θυμό τους για όσους πετάνε τα σκουπίδια τους σε μια από τις πιο ωραίες παραλίες του κόσμου.

Στην ανάρτησή του γράφει χαρακτηριστικά: «Ελληνικό καλοκαίρι 2022.. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς γίνεται να πληρώνεις για να πας για λίγες ώρες σε μια από τις ωραιότερες παραλίες του κόσμου και να αφήνεις εκεί τα σκουπίδια σου #ναυάγιο #ζακυνθος #navagio #zakynthos #zante #Greece #summer #holidays #vacation #garbage #recycle #environment #ecology»

Η παραλία Ναυάγιο συγκεντρώνει κάθε χρόνο πλήθος τουριστών από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο, όμως πολλοί είναι εκείνοι που δε σέβονται τον χώρο με αποτέλεσμα να πετάνε τα σκουπίδια τους στην παραλία, δείχνοντας από τη μία ασέβεια στο φυσικό περιβάλλον και «ασχημαίνοντας» από την άλλη την εικόνα σε μια από τις πιο ωραίες παραλίες του κόσμου.