ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: 16χρονος οδηγός τραυμάτισε αστυνομικό κατά τη διάρκεια καταδίωξης

Θεσσαλονίκη: 16χρονος οδηγός τραυμάτισε αστυνομικό κατά τη διάρκεια καταδίωξης
Θεσσαλονίκη: Το αυτοκίνητο ανήκε στη μητέρα μιας 13χρονης φίλης του 16χρονου - Το είχαν πάρει χωρίς να το γνωρίζει η γυναίκα
INTIME/Φωτογραφία αρχείου

Θεσσαλονίκη: Το αυτοκίνητο ανήκε στη μητέρα μιας 13χρονης φίλης του 16χρονου - Το είχαν πάρει χωρίς να το γνωρίζει η γυναίκα

Μεγάλη κινητοποίηση της αστυνομίας στην ανατολική Θεσσαλονίκη προκάλεσε το βράδυ της Τρίτης (09/08) η απόφαση μιας ομάδας ανηλίκων να βγουν βόλτα με το αυτοκίνητο της μητέρας ενός εξ αυτών.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Thestival.gr όλα ξεκίνησαν όταν μια 13χρονη πήρε τα κλειδιά του αυτοκινήτου της μητέρας της και τα έδωσε στον 16χρονο φίλο της.
Στη συνέχεια οι δύο έφηβοι μαζί με έναν ακόμη φίλο τους, ηλικίας 15 ετών, αποφάσισαν να κάνουν βόλτα με το αυτοκίνητο σε περιοχές της ανατολικής Θεσσαλονίκης με τον 16χρονο να αναλαμβάνει τον ρόλο του οδηγού.

Όταν η μητέρα της 13χρονης αντιλήφθηκε ότι το αυτοκίνητο δεν βρισκόταν στο σημείο που το είχε σταθμεύσει, έσπευσε να το δηλώσει στην Αστυνομία. Το κέντρο της Άμεσης Δράσης ζήτησε από τους αστυνομικούς που περιπολούσαν να αναζητήσουν το συγκεκριμένο όχημα

Λίγη ώρα αργότερα, αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης εντόπισαν το όχημα και ζήτησαν από τον οδηγό να σταματήσει. Ο 16χρονος, όμως, όχι μόνο αρνήθηκε να υπακούσει στην εντολή των αστυνομικών αλλά αντίθετα πάτησε γκάζι για να διαφύγει.

Αποτέλεσμα ήταν να ακολουθήσει καταδίωξη κατά τη διάρκεια της οποίας ο 16χρονος παραβίασε αρκετές φορές τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Ο ανήλικος οδηγός δεν δίστασε, μάλιστα, να χτυπήσει και μια μοτοσικλέτα της ΕΛΑΣ τραυματίζοντας μια αστυνομικό της Άμεσης Δράσης. Οι αστυνομικοί κατάφεραν τελικά να ακινητοποιήσουν το όχημα στην περιοχή του Ελληνικού Κολλεγίου στη Θέρμη.

Η τραυματίας αστυνομικός μεταφέρθηκε στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο όπου της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Οι τρεις ανήλικοι που επέβαιναν στο όχημα συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στο Τμήμα Ασφαλείας Καλαμαριάς ενώ δεν αποκλείεται να να αποδοθούν κατηγορίες και στους γονείς τους.