ΕΛΛΑΔΑ

Εκδόθηκε η πρώτη άδεια για ουρανοξύστη 198,85 μέτρων στο Ελληνικό

Εκδόθηκε η πρώτη άδεια για ουρανοξύστη 198,85 μέτρων στο Ελληνικό

Σύμφωνα με τον Άδωνι Γεωργιάδη σε λίγες εβδομάδες αναμένεται να ξεκινήσει η κατασκευή του πύργου στο Ελληνικό, ύψους 198,85 μέτρων.

Χθες βράδυ εκδόθηκε η πρώτη άδεια για ουρανοξύστη στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Αδωνις Γεωργιάδης μιλώντας σήμερα το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ .

Σύμφωνα με τον υπουργό σε λίγες εβδομάδες αναμένεται να ξεκινήσει η κατασκευή του πύργου στο Ελληνικό, ύψους 198,85 μέτρων.

Σχετικά με τα καύσιμα, ο υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε ότι τα πράγματα είναι καλύτερα από ό,τι πριν από δύο μήνες. «Ξύλο να χτυπήσω, γιατί όλα εξαρτώνται από το διεθνές περιβάλλον σε αυτό τον τομέα, άρα είμαστε πολύ ευάλωτοι, αλλά πάντως η τιμή αυτή τη στιγμή είναι πολύ καλύτερη από ότι ήταν πριν από μερικές εβδομάδες», ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης.

Για το Fuel Pass 2, σχολίασε ότι μεγάλο μέρος του κατευθύνεται σε άλλα έξοδα πέραν των καυσίμων, καθώς το 70% των δικαιούχων προτίμησε να λάβει λιγότερα χρήματα κατά 15 ευρώ στον τραπεζικό του λογαριασμό παρά να επιλέξει το ηλεκτρονικό πορτοφόλι, προκειμένου να τα ξοδέψουν όπου θέλουν.

Για τον πληθωρισμό ανέφερε ότι η μηνιαία μείωση ήταν η μεγαλύτερη σε όλη την ΕΕ και πως σε κάποιο βαθμό οι συνέπειες του πληθωρισμού έχουν απορροφηθεί από σειρά κυβερνητικών μέτρων για μείωση φόρων και ασφαλιστικών εισφορών και τα διάφορα επιδόματα.

Για τη νοθεία στα καύσιμα τόνισε ότι μεικτά συνεργεία έχουν ήδη κλείσει μόνιμα δύο πρατήρια, ωστόσο εξήγησε ότι ο έλεγχος είναι πάρα πολύ δύσκολος. Η νοθεία γίνεται με πολύ εξελιγμένο τεχνικά τρόπο και για να εντοπιστεί πρέπει να είναι σε ποσοστό πάνω από 50%.