ΕΛΛΑΔΑ

Παράταση στις αιτήσεις για το voucher βρεφονηπιακών, παιδικών σταθμών: Πότε βγαίνουν τα αποτελέσματα

Παράταση υποβολής αιτήσεων για το voucher βρεφικών, βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών
Η ανακοίνωση της ΕΕΤΑΑ
Intime News

Παράταση υποβολής αιτήσεων για το voucher βρεφικών, βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών

Την παράταση υποβολής των αιτήσεων για το voucher βρεφικών, βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών μέχρι τις 17 Αυγούστου, ανακοίνωσε η ΕΕΤΑΑ.

Η ανακοίνωση των οριστικών αποτελεσμάτων για τα voucher αναμένεται τη Δευτέρα στις 29 Αυγούστου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΕΤΑΑ:

Με γνώμονα την ευρύτερη δυνατή κάλυψη των υποψηφίων ωφελούμενων, το χρονοδιάγραμμα της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα: «Προώθηση και υποστήριξη παιδιών για την ένταξή τους στην προσχολική εκπαίδευση, καθώς και για τη πρόσβαση παιδιών σχολικής ηλικίας, εφήβων και ατόµων µε αναπηρία, σε υπηρεσίες δηµιουργικής απασχόλησης», περιόδου 2022 – 2023, παρατείνεται ως ακολούθως:

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι γονείς ή τα πρόσωπα που έχουν τη γονική μέριμνα ή την επιμέλεια, ανάδοχοι γονείς, επίτροποι ή συμπαραστάτες, νόμιμοι εκπρόσωποι βρεφών και παιδιών προσχολικής και σχολικής ηλικίας, παιδιών, εφήβων και ατόμων με αναπηρία, που επιθυμούν τη φιλοξενία των παιδιών τους, σε δομές αντίστοιχες με την ηλικία τους. Κριτήρια μοριοδότησης και επιλογής είναι η οικογενειακή και οικονομική κατάσταση (οικογενειακό εισόδημα φορολογικού έτους 2021).

Εξαιρούνται των περιορισμών, ως προς το ύψος του οικογενειακού εισοδήματος τα προς φιλοξενία παιδιά και άτομα με αναπηρία, καθώς και οι αιτούντες που είναι ΑμεΑ. Τα ωφελούμενα παιδιά, με σειρά μοριοδότησης, λαμβάνουν «Αξία Τοποθέτησης» (voucher) και έχουν τη δυνατότητα να εγγραφούν σε Δομή της επιλογής τους. Πρόσθετη μοριοδότηση προβλέπεται για παιδιά σε μονογονεϊκές οικογένειες, πολύτεκνους, γονείς ή / και αδέλφια με αναπηρία.

Για την είσοδο στην ηλεκτρονική εφαρμογή είναι απαραίτητη η κατοχή των κωδικών Taxisnet αποκλειστικά της/του αιτούσας/ντα. Η πλειοψηφία των στοιχείων που απαιτούνται θα αντληθούν αυτόματα, από διεπαφές με Πληροφοριακά Συστήματα, μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.