ΕΛΛΑΔΑ

Νέο τραγικό περιστατικό στη Γαύδο: Της επιτέθηκαν ροτβάιλερ, βρέθηκε στο νοσοκομείο!

Νέο τραγικό περιστατικό στη Γαύδο: Της επιτέθηκαν ροτβάιλερ, βρέθηκε στο νοσοκομείο!

Στο χειρουργείο βρέθηκε μία 39χρονη μετά από επίθεση ροτβάιλερ

Σε τεράστιο πρόβλημα έχουν εξελιχθεί οι καθημερινές επιθέσεις σκύλων σε παιδιά και ενήλικες...

Το τελευταίο θύμα ενός τέτοιου περιστατικού είναι μια γυναίκα 39 ετών που δέχθηκε επίθεση από ροτβάιλερ στη Γαύδο, με αποτέλεσμα να φέρει τραύματα στα πόδια και άλλα σημεία του σώματός της.

Με διακομιδή, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Χανίων, στα χειρουργικά επείγοντα. Η κατάσταση της υγείας της δεν διατρέχει κίνδυνο, ωστόσο έντονο προβληματισμό προκαλεί το γεγονός ότι οι Αρχές να αδυνατούν να βάλουν τάξη και να περιορίσουν το φαινόμενο.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί του Σαββάτου 30 Ιουλίου, στην παραλία του Λιμνιώνα Διρφύων Μεσσαπίων στην Εύβοια, συνέβη ακόμα ένα παρόμοιο σοκαριστικό περιστατικό.

Συγκεκριμένα, λίγο μετά τις 11:00, ένας σκύλος ράτσας ροτβάιλερ ξέφυγε από την επίβλεψη του ιδιοκτήτη του στην παραλία και επιτέθηκε με συνέπεια να δαγκώσει ένα 6χρονο αγόρι, το οποίο βρισκόταν μαζί με την οικογένεια του σε κοντινό σημείο.

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μετέφερε τον 6χρονο, ο οποίος έφερε τραύματα στο κεφάλι και στα πλευρά στο Κ.Υ. Ψαχνών και εσπευσμένα λίγη ώρα αργότερα διεκομίσθη στο νοσοκομείο Παίδων της Αθήνας.

Είναι αναγκαίο να καθοριστεί επιτέλους ένα πλαίσιο που θα διαμορφώσει εκείνες τις συνθήκες ώστε ποτέ ξανά να μην κινδυνέψει κανένα παιδί, αλλά ούτε και ενήλικας από τα σκυλιά, αδέσποτα ή μη και η ανευθυνότητα και εγκληματική αμέλεια των ιδιοκτητών τους, να τιμωρούνται παραδειγματικά.