ΕΛΛΑΔΑ

Πισπιρίγκου: Πού ρίχνει βάρος η Ανακρίτρια – Γιατί «αναστέλλεται» η διαδικασία για Μαλένα και Ίριδα

Πισπιρίγκου: Πού ρίχνει βάρος η Ανακρίτρια – Γιατί «αναστέλλεται» η διαδικασία για Μαλένα και Ίριδα
Η Ρούλα Πισπιρίγκου.
INTIME

Πάτρα: Η ανακρίτρια θα σταθεί και στο ενδεχόμενο να έχουν σκόπιμη ή ακούσια εμπλοκή στην τραγωδία συγγενικά πρόσωπα της κατηγορουμένης.

Η κύρια ανάκριση για τους θανάτους της Μαλένας και της Ιριδας ανατέθηκε, ως γνωστόν, στην 35η ανακρίτρια Αθηνών Ευγενία Τζωτρτζάτου, η οποία έχει ήδη ξεκινήσει την μελέτη της δικογραφίας και κατά τα φαινόμενα θα την ολοκληρώσει στο διάστημα των καλοκαιρινών διακοπών, που αρχίζουν την Τρίτη.

Ως εκ τούτου, μέχρις ότου επιστρέψει από την άδειά της η κ. Τζωρτζάτου, «παγώνει» κάθε ανακριτική διαδικασία. Βεβαίως, στο «νεκρό» διάστημα, έχοντας πλήρη γνώση του υλικού της Προκαταρτικής Εξέτασης, θ’ αποφασίσει πόσα και ποια άτομα θα κληθούν να καταθέσουν, πριν ολοκληρωθεί ο κύκλος της διαδικασίας με την απολογία της Ρούλας Πισπιρίγκου, σε βάρος της οποίας έχει ασκηθεί δίωξη για ανθρωποκτονία της Μαλένας και της Ιριδας, από τους εισαγγελείς Αντώνη Ελευθεριάνο και Απόστολου Ανδρέου.

Σύμφωνα με απόλυτα ηλεγμένες πληροφορίες της στήλης, η κ. Τζωρτζάτου δεν θα χρειασθεί να καλέσει το σύνολο των μαρτύρων που έδωσαν καταθέσεις στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών κατά τη διάρκεια της Προκαταρκτικής Εξέτασης.

Η έμπειρη δικαστικός (σημειωτέον ότι είναι η ίδια που χειρίσθηκε επιτυχώς την πολύκροτη υπόθεση της Follie – Follie), έχει ήδη καταλήξει σε κάποια πρώτα συμπεράσματα για τους δύο θανάτους και το αναμενόμενο είναι –εκτός κάποιας απρόβλεπτης εξέλιξης– ότι θα εισηγηθεί στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών την παραπομπή της Ρούλας Πισπιρίγκου σε δίκη, με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας κατά συρροή!

Η κ. Τζωρτζάτου, παράλληλα, θα «σταθεί», όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, και στο ενδεχόμενο να έχουν σκόπιμη ή ακούσια εμπλοκή στην τραγωδία συγγενικά πρόσωπα της κατηγορουμένης. Είναι, δηλαδή, για αυτήν «ανοικτό» το ζήτημα της έκθεσης ανηλίκων σε κινδύνους!

Εφόσον διακριβωθεί κάτι τέτοιο, δεν αποκλείεται η άσκηση συμπληρωματικής δίωξης, όπως συνέβη και στην περίπτωση της Τζωρτζίνας, που πέραν της ανθρωποκτονίας, ασκήθηκε δίωξη στην μητέρα της και για απόπειρα (11 Απριλίου 2021), όταν το κοριτσάκι είχε εισαχθεί στο «Καραμανδάνειο» τρεις μέρες νωρίτερα…

Στο μεταξύ, με δεδομένο ότι το νέο δικαστικό έτος αρχίζει στις 16 Σεπτεμβρίου, εκτιμάται ότι μετά την ημερομηνία αυτή θα προκύψουν οι όποιες ουσιαστικές εξελίξεις. Χρονικά, προηγείται η εισήγηση στο δικαστικό συμβούλιο του εισαγγελέα Γιώργου Νούλη για τον θάνατο της Τζωρτζίνας. Αντίθετα, οι εισαγγελείς Ελευθεριάνος και Ανδρέου προβλέπεται ότι θα κάνουν την δική τους εισήγηση μεταγενέστερα (πιθανώς τον Οκτώβριο), οπότε εφ’ όσον έχουμε παραπομπές και για τους τρεις θανάτους, είναι ισχυρό το ενδεχόμενο να διεξαχθούν δύο δίκες.

Πηγή:pelop.gr