ΕΛΛΑΔΑ

ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ: Στη Βουλή θα συζητηθεί ο εντοπισμός των 38 μεταναστών στον Έβρο

ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ: Στη Βουλή θα συζητηθεί ο εντοπισμός των 38 μεταναστών στον Έβρο
Στη Βουλή θα φέρει τα γεγονότα του Έβρου το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής

ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ: «Υποσημειώνουν τα τρωτά σημεία της μεταναστευτικής πολιτικής»

Σε ανακοίνωση προχώρησε το ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής σχετικά με τον εντοπισμό των 38 μεταναστών στον Έβρο, λέγοντας πως θα θέσει το ζήτημα στον κοινοβουλευτικό έλεγχο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κόμματος:

«Το τραγικό συμβάν στον Έβρο με τον πολυήμερο εγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών σε νησίδα του ποταμού και την επιβεβαίωση του θανάτου ενός παιδιού, υποσημειώνουν τα τρωτά σημεία της μεταναστευτικής πολιτικής.

Το ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής προτίθεται να θέσει στον κοινοβουλευτικό έλεγχο το περιστατικό προκειμένου να απαντηθεί κάτω από ποιες συνθήκες βρέθηκαν οι 38 Σύροι πρόσφυγες στη νησίδα, πώς συντελέστηκε ο πολυήμερος εγκλωβισμός τους εκεί, ποιες ήταν οι ενέργειες των υπηρεσιών του ελληνικού κράτους και ποια ήταν η στάση των τουρκικών αρχών.

Η φύλαξη των συνόρων και η παράλληλη απαρέγκλιτη προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η ουσιαστική αποτροπή της εργαλειοποίησης του μεταναστευτικού από την Τουρκία και η δίκαιη κατανομή στην φιλοξενία των αιτούντων άσυλο και προσφύγων μεταξύ των ευρωπαϊκών κρατών πρέπει να αποτελούν τα συστατικά στοιχεία μιας ολοκληρωμένης και συνεκτικής ευρωπαϊκής μεταναστευτικής πολιτικής.»