ΕΛΛΑΔΑ

Συγκινεί ο πατέρας του 6χρονου από τη Βέροια - «Σας ευχαριστώ που σώσατε το παιδί μου»

ΑΧΕΠΑ
Το παιδί υποβλήθηκε σε αφαίρεση ενδοεγκεφαλικού αιματώματος
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Την ευγνωμοσύνη του προς τους γιατρούς του ΑΧΕΠΑ που κράτησαν στη ζωή τον 6χρονο Νικόλα, και τους αστυνομικούς που έφτιαξαν "γέφυρα ζωής" από τη Βέροια μέχρι τη Θεσσαλονίκη, εξέφρασε ο πατέρας του παιδιού, Παναγιώτης Γραικός. 

«Σας ευχαριστώ που σώσατε το παιδί μου» είπε ο πατέρας του 6χρονου, στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN TV, την Πέμπτη (18/08/2022). Σύμφωνα με τον ίδιο, το αγοράκι μέχρι χθες έδειχνε ένα υγιέστατο παιδί που διαρκώς έτρεχε και έπαιζε. Από τη μία στιγμή στην άλλη, έχασε τις αισθήσεις του και τότε ξεκίνησε ο αγώνας για να σωθεί. Το παιδί είχε υποστεί εγκεφαλική αιμορραγία. Στο ΑΧΕΠΑ υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση αφαίρεσης ενδοεγκεφαλικού αιματώματος.

«Όλα έγιναν ξαφνικά, όταν το παιδί ήταν σπίτι με την μητέρα του και χωρίς να έχουμε κάποια προειδοποίηση, αφού δεν είχε εκδηλώσει κάποιο σύμπτωμα, ούτε είχε παραπονεθεί ποτέ για κάτι. Το παιδί μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Βέροιας χωρίς τις αισθήσεις του. Εκεί ξύπνησε για λίγο, μας κατάλαβε όταν μπήκαμε στο δωμάτιο. Μετά πήγαμε στο νοσοκομείο της Βέροιας και το παιδί μπήκε σε καταστολή. Οι γιατροί μας έλεγαν να είμαστε προετοιμασμένοι για όλα, καθώς τα πράγματα ήταν εξαιρετικά δύσκολα», αναφέρει ο κ. Γραικός.

Κατά τη μεταφορά του παιδιού από το νοσοκομείο Βέροιας στο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, αστυνομικοί συνόδευσαν το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ προκειμένου να φτάσει εγκαίρως το παιδάκι στο νοσοκομείο.

«Είμαστε πολύ τυχεροί που ήταν εκεί ο γιατρός Σταύρος Μπαλογιάννης, που είναι διευθυντής της Α’ Νευρολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ και η ομάδα του, καθώς μας ενημέρωσαν ότι η περίπτωση του παιδιού μας είναι πολύ σπάνια και δεν θα μπορούσαν να αναλάβουν νέοι γιατροί, ένα τέτοιο περιστατικό. Το παιδί είχε άγιο. Το πρώτο βήμα έγινε και είναι στη ζωή, μόλις ξυπνήσει ενδέχεται να του έχει μείνει κάποιο πρόβλημα, όμως θα το αντιμετωπίσουμε και θα το ξεπεράσουμε», τονίζει.

Το παιδί πλέον νοσηλεύεται διασωληνωμένο στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, με την κατάσταση της υγείας του να χαρακτηρίζεται σταθερή.

Σχετικές ειδήσεις