ΕΛΛΑΔΑ

Κανονικά οι Πανελλαδικές εξετάσεις, διαβεβαιώνει ο υπουργός Παιδείας

Κανονικά οι Πανελλαδικές εξετάσεις, διαβεβαιώνει ο υπουργός Παιδείας

«Δεν υπάρχει κανένα θέμα», απαντά μέσω του newsbomb ο υπουργός Παιδείας κ. Γιώργος Μπαμπινιώτης, σε όσους εκφράζουν το φόβο τους για τη διεξαγωγή των Πανελλαδικών εξαιτίας της πολιτικής αβεβαιότητας.

του Παναγιώτη Σουρέλη

Η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων ξεκίνησε. Στις 21 Μαΐου χιλιάδες μαθητές θα κληθούν να διαγωνιστούν με στόχο την εισαγωγή τους στην ανώτατη εκπαίδευση.

Η αγωνία κορυφώνεται, όμως όχι, μόνο για τους μαθητές, αλλά και για τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι εκφράζουν την ανησυχία τους, ότι το θολό πολιτικό σκηνικό μπορεί να επηρεάσει τη διεξαγωγή των εξετάσεων.

Ο κ. Ηλίας Κόκκαλης, ιδιοκτήτης των φροντιστηρίων «Άνοδος», μεταφέρει στο newsbomb.gr τα ερωτήματα που βασανίζουν τον ίδιο, αλλά και τους μαθητές του: «Ο υπηρεσιακός υπουργός μπορεί να ορίσει τις επιτροπές; Τι θα συμβεί, αν τελικά πάμε σε νέες εκλογές ή αν συγκροτηθεί τις επόμενες ημέρες οικουμενική κυβέρνηση; Είναι ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν». Παρόμοια ερωτήματα για το θέμα έχει δεχθεί το newsbomb.gr από πολλούς επισκέπτες της ιστοσελίδας.

Ο υπηρεσιακός υπουργός Παιδείας Παιδείας κ. Γιώργος Μπαμπινιώτης μιλώντας στο newsbomb.gr διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα. «Δεν υπάρχει κανένα θέμα. Περιμένουμε να αντικατασταθούμε, όμως, έχουν ήδη οριστεί οι επιτροπές και προχωράμε κανονικά».

Ο υπουργός Παιδείας έστειλε και ένα μήνυμα στους μαθητές. «Να είναι ήρεμοι παρά τη δυσμενή οικονομική κατάσταση. Να συγκεντρωθούν και να είναι βέβαιοι, ότι έχουν προγραμματιστεί έτσι τα πράγματα με τις πανελλαδικές εξετάσεις, που δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα», επισημαίνει.

Μάλιστα, όπως είπε ο κ.Μπαμπινιώτης, ξεπεράστηκε το πρόβλημα της εκτύπωσης των τετραδίων, λέγοντας χαρακτηριστικά «τα τετράδια έχουν ήδη φτάσει στα κέντρα».

Καθησυχαστικός είναι και ο γενικός γραμματέας της ΟΛΜΕ κ. Θεμιστοκλής Κοτσιφάκης. «Θεωρώ ότι δεν προκύπτει κάποιο πρόβλημα, διότι οι μεν διοικητικές διαδικασίες γίνονται από τα διοικητικά όργανα, όπως ο ορισμός επιτροπών κ.α., ενώ οι κεντρικές επιτροπές ορίζονται από τις αρμόδιες επιτροπές του υπουργείου Παιδείας. Ακόμη και ο υπηρεσιακός υπουργός μπορεί να διαχειριστεί το θέμα, δεν αλλάζει κάτι», σημειώνει ο ίδιος.

Ιδιοκτήτες φροντιστηρίων και μαθητές εύχονται να μην επιβεβαιωθούν οι φόβοι τους και να κυλήσουν ομαλά οι πανελλαδικές εξετάσεις, ειδικά σε μία σχολική χρονιά που ξεκίνησε χωρίς βιβλία και συνεχίστηκε με παιδιά, που λιποθυμούσαν στα σχολεία...