ΕΛΛΑΔΑ

Ρόμπερτ Ουίλιαμς: Η μάχη με το ξαφνικό πρόβλημα υγείας, η Eurovision και το αντίο των πολιτικών

Ρόμπερτ Ουίλιαμς: Η μάχη με το ξαφνικό πρόβλημα υγείας, η Eurovision και το αντίο των πολιτικών
Η ζωή του Ρόμπερτ Ουίλιαμς
flash.gr

Ο Ρόμπερτ Ουίλιαμς δεν είναι πια εδώ... Η ζωή του, η καριέρα του, η Eurovision και το αντίο των πολιτικών προσώπων

Ο Ρόμπερτ Ουίλιαμς έφυγε από τη ζωή το πρωί της Κυριακής 21 Αυγούστου 2022, μετά από μάχη με τον καρκίνο που έδινε στο νοσοκομείο, σε ηλικία 73 ετών.

Από τον Μάρτιο ανέβαινε τον δικό του Γολγοθά, ξεκινώντας με κάποιες ενοχλήσεις στο στομάχι και ανεβασμένους τους οργανικούς δείκτες. Ο ίδιος έδινε μάχη στο νοσοκομείο μαζί με τους γιατρούς, οι οποίοι ήταν δίπλα του όλο τον καιρό. Αναφέρουν μάλιστα ότι ήταν ένας ιδιαίτερα δυνατός χαρακτήρας που προσπάθησε να βγει νικητής αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερε.

Πληροφορίες της Espresso αναφέρουν ότι το τελευταίο διάστημα είχε κρατήσει επαφή μόνο με την οικογένειά του και όχι με φίλους και γνωστούς, ενώ στο μέσο ο καλλιτέχνης είχε δηλώσει «Έχω τεράστια πίστη στον Θεό και όλα γίνονται για κάποιον λόγο».

Τα παιδιά του, Αλέξανδρος, Ιλένια και Μάρθα δεν έφυγαν στιγμή από δίπλα του, το ίδιο και η σύζυγός του, Αμαλία Δημητριάδη.

Το «Μάθημα Σολφέζ» και η Eurovision

Το Μάθημα Σολφέζ ήταν η ελληνική συμμετοχή στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 1977, ερμηνευμένο στα ελληνικά από τους Πασχάλη, Μαριάννα Τόλη, Ρόμπερτ Ουίλιαμς & Μπέσσυ Αργυράκη. Και οι τέσσερις καλλιτέχνες ακολουθούσαν σόλο καριέρα πριν από την είσοδό τους στο Διαγωνισμό. Η μουσική γράφτηκε από τον Γιώργο Χατζηνάσιο και στίχοι της Σέβης Τηλιακού.

Το τραγούδι κέρδισε την 5η θέση στον διαγωνισμό, συγκεντρώνοντας 92 βαθμούς και έγραψε ιστορία στις ελληνικές συμμετοχές.

Η Λάμψη

Το 1991 ο Ρόμπερτ Ουίλιαμς συνέβαλε σημαντικά στην τηλεοπτική σειρά «Η Λάμψη» του Νίκου Φώσκολου, για την οποία έγραψε τη μουσική και τους στίχους σε πολλά τραγούδια, με σημαντικότερο το τραγούδι έναρξης «Μες στην προσευχή μου».

Ο δίσκος «Η Λάμψη» κυκλοφόρησε το 1992.

Η Νέα Δημοκρατία αποχαιρετάει τον Ρόμπερτ Ουίλιαμς

Ο Ρόμπερτ Ουίλιαμς είχε γράψει τον ύμνο της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος συνοδεύει το κόμμα μέχρι και σήμερα.

Ο Πρωθυπουργός και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής αποχαιρέτησαν τον τραγουδιστή με σχετικές δηλώσεις.

Η ανάρτηση του Πρωθυπουργού:

«Αντίο στον Ρόμπερτ που με τους Poll συνόδεψε τα εφηβικά όνειρα μιας ολόκληρης γενιάς. Στον ευαίσθητο συνθέτη που δεν έπαψε ποτέ να τραγουδά για τους νέους. Αλλά και για τη ΝΔ που αγαπούσε και συνέθεσε τον ύμνο της. Παντοτινά νέες θα μείνουν οι νότες που μας αφήνει για συντροφιά».

Η δήλωση του Κωνσταντίνου Καραμανλή

«Με συγκίνηση αποχαιρετώ τον φίλο μου Ρόμπερτ. Τον ταλαντούχο, αξιοπρεπή και συνεπή στις ιδέες του μουσικό, τον συμμαχητή στα δύσκολα για την παράταξή μας χρόνια του '80. Στην οικογένειά του εκφράζω τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου».

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας για την απώλεια του Ρόμπερτ Ουίλιαμς

«Αποχαιρετούμε με θλίψη τον Ρόμπερτ Ουίλιαμς. Τον καλλιτέχνη που σημάδεψε τα νεανικά χρόνια μιας ολόκληρης γενιάς και συνέθεσε τον ύμνο της παράταξής μας, συνοδεύοντας με τις νότες του τους κοινούς μας αγώνες. Θα είναι πάντα μαζί μας μέσα από τις μελωδίες του. Ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.»