ΕΛΛΑΔΑ

Κέρκυρα: Εντολή εκκένωσης του οικισμού Βασιλικά από την πυροσβεστική

Κέρκυρα: Εντολή εκκένωσης του οικισμού Βασιλικά από την πυροσβεστική
H φωτιά καίει αγροτοδασική έκταση.
kerkyrasimera.gr

Πυρκαγιά ξέσπασε το απόγευμα της Κυριακής στην περιοχή Κουραμαδίτικα, στην Κέρκυρα.

Μαίνεται το πύρινο μέτωπο που ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Κουραμαδίτικα στην Κέρκυρα το απόγευμα της Κυριακής στις 19:00.

Τη στιγμή που οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύθηκαν, μήνυμα από το 112 εστάλη αργά το απόγευμα της Κυριακής στους κατοίκους του οικισμού Βασιλικά της Κέρκυρας με κατεύθυνση σε ασφαλές μέρος προς Κεφαλόβρυσο.

Το Newsbomb.gr επικοινώνησε με εκπρόσωπο τύπου της πυροσβεστικής ο οποίος ανέφερε ότι «η φωτιά καίει αγροτοδασική έκταση ενώ δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή. Σε λίγη ώρα φτάνουν στο νησί 2 πεζοπόρα τμήματα με 24 πυροσβέστες από την Ηγουμενίτσα με 5 οχήματα».

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η πυρκαγιά έχει εκδηλωθεί στο λιβάδι του Ρόπα, κοντά στο Κεφαλόβρυσο. Στο σημείο επιχειρούν 29 πυροσβέστες με μια ομάδα πεζοπόρο και 10 οχήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού δύο ελικόπτερα.

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς τη Δευτέρα 22 Αυγούστου

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας, για αύριο Δευτέρα 22 Αυγούστου 2022, προβλέπεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) σε:

  • Μεσσηνία
  • Αχαΐα
  • Ηλεία
  • Λακωνία
  • Κύθηρα
  • Χανιά
  • Νησιά Ιονίου
Xάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς για αύριο Δευτέρα 22/8Civil Protection

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Τέλος, παρακαλούμε όλους τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

Σχετικές ειδήσεις