ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στη Δράμα: Η μαρτυρία της αθλήτριας που ήταν μαζί με τους δύο άνδρες που χτύπησε κεραυνός

Τραγωδία στη Δράμα: Η μαρτυρία της αθλήτριας που ήταν μαζί με τους δύο άνδρες που χτύπησε κεραυνός
Δράμα: Η αθλήτρια που ήταν αυτόπτης μάρτυρας της τραγωδίας μετά το χτύπημα του κεραυνού περιέγραψε τι συνέβη στο όρος Φαλακρό

Δράμα: Η αθλήτρια που ήταν αυτόπτης μάρτυρας της τραγωδίας μετά το χτύπημα του κεραυνού περιέγραψε τι συνέβη στο όρος Φαλακρό

Τις συγκλονιστικές στιγμές που έζησε κατά τη διάρκεια του αγώνα ορεινής αντοχής στο όρος Φαλακρό στη Δράμα όταν κεραυνός χτύπησε δύο άνδρες με αποτέλεσμα ο ένας, ηλικίας 55 ετών, να χάσει τη ζωή του και ο δεύτερος, ηλικίας 56 ετών, να τραυματιστεί σοβαρά, περιέγραψε η Δέσποινα Γαβριηλίδου που ήταν μαζί τους και κατάφερε να γλιτώσει.

«Στο κατέβασμα κατά τις 3 η ώρα ήταν ένα πώς ανοιγοκλείνεις το φως; Ένα τέτοιο πράγμα. Ήρθε στο ξαφνικό και έγινε η νύχτα μέρα και μια νεροποντή απίστευτη. Αλλά όλα αυτά στο τρίλεπτο. Εμείς αρχίσαμε βγάζαμε αδιάβροχα, στο δευτερόλεπτο μας τίναξε η αστραπή και μας πέταξε όλους στο χώμα» περιέγραψε η γυναίκα.

Όπως είπε στο MEGA αμέσως μετά το χτύπημα του κεραυνού «ο διπλανός του που τον γύρισε βρήκε παλμό (σ.σ. στον 56χρονο). Εγώ γύρισα στο παιδί πίσω για να δω να έχει επαφή, είδα ότι δεν είχε παλμό (σ.σ. για τον 55χρονο)».

«Θέλω να πω συλλυπητήρια στην οικογένεια του παιδιού αλήθεια δεν ξέρω αν θα ξεχάσω τη φυσιογνωμία του πραγματικά.... ήταν τρομακτικό έχω ξανατρέξει με βροχή αλλά η βροχή που είδα δεν ήταν βροχή. Δεν ήταν δηλαδή αστραπές βροντές και η βροχή φανταστείτε ήρθε 3 τη νύχτα ήρθε στο λεπτό μέσα ξεκίνησε με την ψιχάλα έβγαλα το αδιάβροχο μου και σε δευτερόλεπτα άνοιξαν οι ουρανοί ήμουν μόνη μου με έφτασαν αυτά τα τρία παιδιά και πήγαμε μαζί την κατηφόρα και εκεί» είπε η κυρία Γαβριηλίδου στον ΑΝΤ1.

«Δεν κατάλαβα τι έγινε δεν κατάλαβα σαν να έσκασε μία βόμβα δίπλα μου και τους βλέπω όλους τους σκορπιούς άλλος εδώ άλλος εκεί παραπέρα. Πανικοβλήθηκα δεν άκουγα τίποτα και αρχίσαμε οι δύο ήμασταν καλά οι άλλοι δύο δεν ήταν καλά και όποτε προσπαθήσαμε εμείς που ήμασταν καλά να δούμε αν έχουν παλμό κάτι να τους προσφέρουμε βοήθεια. Το παλικάρι μπροστά μου είπε αυτός έχει παλμό. Εγώ έπιασα το παλικάρι που σκοτώθηκε του είπα δεν βρίσκω παλμό του έλεγα σήκω μιλά τον έσπρωχνα μόνο γιατί δεν ήξερα τι θα αντικρίσω μου φώναζε ο άλλος γύρνα τον γύρνα τον, τον γύρισα και σοκαρίστηκα τελείωσα πανικοβλήθηκα άρχισα να ουρλιάζω να τσιρίζω το παιδί μου έλεγε Δέσποινα πρέπει να συγκεντρωθουμε, το βουνό γυμνό δεν έβλεπα τίποτα».

Όπως μετέδωσε το STAR ο άτυχος 55χρονος, ο οποίος ήταν πατέρας ενός παιδιού, ήταν λάτρης του ορεινού τρεξίματος και ερασιτέχνης ορειβάτης ενώ συμμετείχε ως αθλητής σε πάρα πολλές διοργανώσεις. Η αγάπη του για τον αθλητισμό ήταν μεγάλη αφού ταξίδευε και εκτός Καβάλας για να λάβει μέρος σε αγώνες ορεινού τρεξίματος.

O άτυχος 55χρονος

Όσον αφορά τον 56χρονο παραμένει για νοσηλεία στο νοσοκομείο της Καβάλας έχοντας υποστεί εγκαύματα και κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις με τους γιατρούς να τον υποβάλουν σήμερα σε αξονική τομογραφία για να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους.

Ο 56χρονος που τραυματίστηκε σοβαρά από την πτώση του κεραυνού

Σχετικές ειδήσεις