ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία: Επιμένει η «ψυχρή λίμνη» - Οι περιοχές που θα «χτυπηθούν» από καταιγίδες και χαλάζι

Κακοκαιρία: Επιμένει η «ψυχρή λίμνη» - Οι περιοχές που θα «χτυπηθούν» από καταιγίδες και χαλάζι
Πέμπτη ημέρα αστάθειας με βροχές και καταιγίδες την Πέμπτη 25/08
INTIME

Καιρός: Χωρίς υποχώρηση τα ισχυρά καιρικά φαινόμενα στην Ελλάδα. Σε ποιες περιοχές θα εισβάλλει σήμερα η «ψυχρή λίμνη»

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, η «ψυχρή λίμνη» που προκαλεί βροχές και καταιγίδες σε μεγάλο μέρος της χώρας μας αναμένεται να διατηρηθεί πάνω από την χώρα μας με αποτέλεσμα την διατήρηση της αστάθειας του καιρού για πέμπτη ημέρα.

Τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού κατά τη διάρκεια της Πέμπτης 25/08 θα είναι βροχές και καταιγίδες τόσο σε ηπειρωτικά όσο και σε νησιωτικά τμήματα του Ιονίου και του Αιγαίου. Τα φαινόμενα σε τμήματα της Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου θα είναι έντονα και είναι πιθανό να σημειωθεί έντονη βροχόπτωση και πιθανώς πλημμυρικά επεισόδια.

Μάλιστα στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία είναι πιθανό να συνοδεύονται από μικρές χαλαζοπτώσεις.

Ο παρακάτω χάρτης δείχνει τον αθροιστικό υετό που αναμένεται κατά την διάρκεια της Πέμπτης 25/08 και συνοψίζει τις κυριότερες περιοχές υψηλού κινδύνου.meteo.gr

Κακοκαιρία: Προβλήματα σε πολλές περιοχές της χώρας

Σποράδες: Χωρίς ρεύμα από τις 7 το πρωί

Στο σύνολό της έχει αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση στα νησιά των βορείων Σποράδων μετά τη διακοπή που σημειώθηκε το πρωί λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων που εκδηλώθηκαν στην περιοχή σύμφωνα με πηγές του ΑΔΜΗΕ. Άμεση ήταν η κινητοποίηση του ΑΔΜΗΕ και του ΔΕΔΔΗΕ, συνεργεία των οποίων εργάζονται από νωρίς το πρωί για την πλήρη αποκατάσταση της βλάβης στο Σύστημα Μεταφοράς.

Χαλκιδική: Χωρίς ρεύμα το βράδυ της Τετάρτης (24/08)

Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση αντιμετώπισαν και η Χαλκιδική και οι Σέρρες λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων. Συγκεκριμένα χωρίς ρεύμα έμειναν η Ιερισσός, τα Νέα Ρόδα και η Ουρανούπολη στον δήμο Αριστοτέλη, καθώς και η Συκιά και ο Νέος Μαρμαράς, στον δήμο Σιθωνίας.

Σέρρες: Πτώσεις δέντρων και διακοπή ρεύματος

Στις Σέρρες, η έντονη βροχόπτωση προκάλεσε πτώσεις δέντρων, δημιουργώντας προβλήματα στην ηλεκτροδότηση και εγκλωβισμούς σε ανελκυστήρες, ενώ δεκάδες κλήσεις δέχτηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία για απεγκλωβισμούς.

Σύμφωνα με το thestival.gr διακοπές ρεύματος μικρής και μεγαλύτερης διάρκειας καταγράφηκαν στους Δήμους Αμφίπολης, Βισαλτίας και Σιντικής, ενώ χωρίς ρεύμα έμεινε και κομμάτι του κέντρου της πόλης των Σερρών.

Θάσος: Έντονη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής

Προβλήματα από την κακοκαιρία παρουσιάστηκαν στη Θάσο, λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία προχώρησε στον απεγκλωβισμό γυναίκας από ισόγειο κατοικίας στη Σκάλα Ποταμιάς.

Δέχθηκε έξι κλήσεις για άντληση υδάτων από την ίδια περιοχή και επενέβη σε τέσσερις περιπτώσεις.

Αναλυτικά ο καιρός την Πέμπτη 25/08

Ο καιρός στην Αττική (25/08)

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους και κατά περιόδους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν 3 με 4 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως και 28 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στη Θεσσαλονίκη (25/08)

Στη βόρεια πόλη θα επικρατήσουν νεφώσεις με ισχυρές βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα. Τα φαινόμενα έως τις προμεσημβρινές ώρες στα παραθαλάσσια τμήματα θα είναι ιδιαίτερα έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα 5 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην Επικράτεια (25/08)

Συγκεκριμένα την Πέμπτη 25 Αυγούστου 2022 στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και το μεσημέρι-απόγευμα στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές.

Τα φαινόμενα θα είναι ιδιαίτερα έντονα έως τις προμεσημβρινές ώρες στα θαλάσσια – παραθαλάσσια τμήματα της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, στα νησιά του βορείου Αιγαίου, στην κεντρική Μακεδονία και έως το βράδυ στις Σποράδες, στη Θεσσαλία

Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσουν παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα πελάγη τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα έχει ιδιαίτερη μεταβολή με τις μέγιστες τιμές να φτάνουν τους 28 με 30 βαθμούς Κελσίου.