ΕΛΛΑΔΑ

«Εξορκιστής» της Θεσσαλονίκης: Οργάνωνε τελετές όπου παρουσίαζε νέους… προφήτες (vid)

«Εξορκιστής» της Θεσσαλονίκης: Οργάνωνε τελετές όπου παρουσίαζε νέους… προφήτες (vid)
O επικεφαλής της «Εκκλησίας των Εθνών», Χαράλαμπος Τσακωνίδης.
Youtube

Όλο και περισσότερες είναι οι αποκαλύψεις που βλέπουν το «φως» της δημοσιότητας, για τη δράση της αποκαλούμενης «Εκκλησίας των Εθνών» που «εδρεύει» στη Θεσσαλονίκη και προχωρά σε υποτιθέμενους εξορκισμούς σε δημόσια θέα.

  

Να προσηλυτίζει "πιστούς" - λέγοντας πως ο ίδιος είναι η δίοδος μεταξύ Θεού και ανθρώπου - συνέχιζε ο εξορκιστής της Θεσσαλονίκης, αφού η Εκκλησία του έκλεισε την πόρτα.

Σε μια από τις τελετές που διοργάνωσε ο επικεφαλής της «Εκκλησίας των Εθνών» στη Θεσσαλονίκη, Χαράλαμπος Τσακωνίδης, έχρισε σύγχρονη “προφήτισσα” της εκκλησίας του την Ευγενία Ζεφτερίδου (που βλέπουμε στο βίντεο) τον περασμένο Ιούνιο.

Δείτε το βίντεο:

Εμανουέλ Ολισαντέμπε: Θύμα της «Εκκλησίας των Εθνών»

Μετά τις αποκαλύψεις για οικογένειες που διαλύθηκαν αλλά και ανθρώπους που ταξίδεψαν από το Περού για το… θαυματουργό άγγιγμα του «ανθρώπου του Θεού» όπως αποκαλούσαν τον Χάρη Τσακωνίδη, έγινε γνωστό πως και ο πρώην ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού, Εμανουέλ Ολισαντέμπε, έχει πέσει θύμα της αίρεσης.

Ο ποδοσφαιριστής αντιμετώπιζε πρόβλημα με το γόνατό του με αποτέλεσμα να απευθυνθεί στον πάστορα Ανδρέα τότε, προκάτοχο του Χάρη, για να τον κάνει… καλά.

Μάλιστα, στο βίντεο της… θεραπείας του, φαίνεται στο τέλος να… γιατρεύεται, με τον ίδιο να αναφέρει ότι νιώθει καλά και να τρέχει γύρω γύρω από την σκηνή.

– Πιστεύεις ότι ο Θεός μπορεί το φτιάξει;

– Πιστεύω ότι είναι η μόνη απάντηση

– Θα σε ραντίσουμε με το θαυματουργό νερό

– Ναι

– Στο όνομα του Ιησού Χριστού, Θεέ μου, απελευθέρωσέ τον

– Νιώθω καλύτερα αλλά νιώθω ακόμη δυσφορία

– Θεράπευσέ τον στο όνομα του Ιησού Χριστού. Σήκω αδελφέ μου, είσαι ελεύθερος! Πού νιώθεις δυσφορία; Στο αριστερό; Στο όνομα του Ιησού Χριστού, έκανες το θαύμα.

– Νιώθω καλά.

Μάλιστα, αυτόπτες μάρτυρες λένε:

«Εντυπωσιάστηκα όταν είδα το πρόσωπό του γιατί οι περισσότεροι δε θα πιστέψουν ότι είναι ο Ολισαντέμπε του Παναθηναϊκού».

«Αγνοείται» θύμα των «εξορκιστών» - Δεχόταν απειλές για τη ζωή της

Οι αρχές αυτή την στιγμή ερευνούν τα οικονομικά της αίρεσης, όπου όπως αποκαλύπτεται ο κάθε «εξορκισμός» άγγιζε τα 4.000 ευρώ.

Θύμα της αίρεσης είχε έρθει σε επικοινωνία με ρεπόρτερ του MEGA, όμως αν και είχε συμφωνήσει να μιλήσει ζωντανά, δεν εμφανίστηκε ποτέ και από την Τρίτη 30/08 αγνοείται.

Η γυναίκα όντας αρκετά φοβισμένη άλλαξε τον αριθμό τηλεφώνου της και διέγραψε το skype της προκειμένου να μην μπορούν να τη βρουν. Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, το εν λόγω θύμα ήταν το πρώτο που είχε αποκαλύψει τα υπέρογκα ποσά που ζητούσε η αίρεση προκειμένου να απαλλάξει τα θύματά του από τα κακά πνεύματα.

Μάλιστα αποκάλυψε ότι δεχόταν η ίδια απειλές για τη ζωή της.