Nadia Bele: Ο «Κόσμος» της σαγήνεψε τη Μπελούτσι, την Άνιστον και τον… Οικουμενικό Πατριάρχη
Η NadiaBele μιλάει στο Newsbomb.gr
Πηγή: Ανατολή Πανίδου
ΕΛΛΑΔΑ

Nadia Bele: Ο «Κόσμος» της σαγήνεψε τη Μπελούτσι, την Άνιστον και τον… Οικουμενικό Πατριάρχη

Από τα χέρια της γεννιούνται μικροί θησαυροί. Η Ελληνίδα κοσμηματοποιός Nadia Bele σαγηνεύει με τις υπέροχες δημιουργίες της γυναίκες από όλο τον κόσμο. Τα κοσμήματα της φορούν μεταξύ άλλων- η Μόνικα Μπελούτσι και η Τζένιφερ Άνιστον.

Η ίδια παρά το μέγεθος της επιτυχίας της κρατά χαμηλούς τόνους και μιλά στο Newsbomb.gr για τον δικό της μικρό- Κοσμο όπου βασικός πρωταγωνιστής δεν είναι άλλος από το κόσμημα.

Τονίζει πως τα κοσμήματα είναι συνώνυμα με μικρές πολύτιμες ιστορίες του καθενός μας.

Πριν λίγο καιρό μάλιστα χάρισε ένα φυλαχτό στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και μοιράζεται μαζί μας αυτή την ιδιαίτερη και ευλογημένη στιγμή της.

Η συζήτηση μας «ανοίγει» και μιλάμε για το ρόλο της γυναίκας την σημερινή εποχή.

«Ο Ελύτης αποδίδει τον όρο γυναίκα με 3 στίχους», λέει στο Newsbomb.gr και συμφωνούμε απολύτως μαζί της.

Η NadiaBele με τις δημιουργίες της σαγηνεύει γυναίκες από όλον τον κόσμοΑνατολή Πανίδου

Τι σημαίνει για εσάς το κόσμημα;

«Το κόσμημα είναι ο κόσμος μου όλος! Η ονομασία του σύμπαντος είναι Κόσμος, που σημαίνει στολίδι. Το κόσμημα για μένα είναι ένα έργο τέχνης που φέρουμε πάνω μας και μας κοσμεί, μας στολίζει. Δεν είναι πολυτέλεια, είναι η ανάγκη μας να τονίσουμε τα όμορφά μας σημεία. Ο αντικατοπτρισμός της αισθητικής μας. Είναι οι αναμνήσεις που μας δένουν μ’ αυτά. Τα σύμβολα των όρκων μας. Οι «ιστορίες» μας οι πολύτιμες…».

Τα κοσμήματα σας έχουν απήχηση παγκόσμια, είναι κάτι που χτίζεται μέρα-μέρα;

«Η σχέση μου με τα κοσμήματα που δημιουργώ, τους ανθρώπους ανά τον κόσμο που τα επιλέγουν, και το πάθος μου γι' αυτό το επάγγελμα, είναι ένα δημιούργημα που χτίζεται πετραδάκι-πετραδάκι (πιο συγκεκριμένα: διαμαντάκι-διαμαντάκι) σχεδόν 25 χρόνια τώρα, με μεράκι, χαρά και πολλή αγάπη! Είμαι ευγνώμων για την απήχηση που έχουν σε τόσο κόσμο».

Στιγμιότυπο από τη συνάντηση της NadiaBele με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο

Πότε και πώς ξεκινήσατε;

«Τα κοσμήματα τα αγαπώ από πάντα. Ήταν φυσική εξέλιξη να ασχοληθώ μ' αυτό το επάγγελμα. Δεν μπορώ να φανταστώ πως θα έβρισκα κάποιο άλλο να με ενθουσιάζει περισσότερο. Όταν τελείωσα το σχολείο σπούδασα αργυροχρυσοχοΐα χωρίς δεύτερη σκέψη! Το πρώτο μου εργαστήριο το άνοιξα στα 19 μου, το 1997, πριν ακόμη ολοκληρώσω τις σπουδές μου, κι από τότε ασχολούμαι επαγγελματικά με τον σχεδιασμό και την κατασκευή πολύτιμων, υψηλής ποιότητας κοσμημάτων».

Ποια ήταν η πιο δυνατή στιγμή στην επαγγελματική σας ζωή;

«Ασκώντας αυτό το επάγγελμα για 25 χρόνια τώρα, καταλαβαίνετε πως έχω βιώσει πολλές, δυνατές, μοναδικές στιγμές, που τις κρατώ όλες στην καρδιά μου με μεγάλη ευγνωμοσύνη και χαρά. Όμως την πιο δυνατή στιγμή στην επαγγελματική μου ζωή δεν την έχω βιώσει ακόμη. Την περιμένω με μεγάλη προσμονή!».

Η Μόνικα Μπελούτσι με τη NadiaBele

Πριν λίγους μήνες συναντήσατε τη Μόνικα Μπελούτσι, η οποία εκδήλωσε ιδιαίτερο θαυμασμό για τα κοσμήματα σας. Πώς νιώσατε; Μπορείτε να μοιραστείτε μαζί μας τον διάλογο της συνάντησης σας;

«Η συνάντησή μου με τη Μόνικα Μπελούτσι κι ο τρόπος που συνέβη, ξεπερνά ακόμη και το καλύτερο όνειρό μου! Θα θυμάμαι με κάθε λεπτομέρεια για πάντα αυτή τη μοναδική εμπειρία. Συναντηθήκαμε στο καμαρίνι της, μετά το τέλος της παράστασης «Μαρία Κάλλας: Επιστολές και Αναμνήσεις» στο Ηρώδειο το περασμένο φθινόπωρο. Της χάρισα ένα δαχτυλίδι μου, το γνωστό μάτι by NadiaBele. Μόλις άνοιξε το κουτάκι χάρηκε τόσο πολύ, το φόρεσε αμέσως, με ευχαρίστησε και μου είπε με ενθουσιασμό ότι λατρεύει τα κοσμήματα που φέρνουν τύχη, και πως είναι σίγουρη πως το καινούριο της δαχτυλίδι θα της φέρει «lucky fortuna»! («Καλή τύχη»!).

Θα μου επιτρέψετε να μην αναφέρω λεπτομερώς τον διάλογό μας. Αυτό που μπορώ να μοιραστώ μαζί σας, είναι πως είχαμε μια ζεστή και όμορφη επικοινωνία. Ήταν μια συζήτηση ανάμεσα σε δύο ανθρώπους που αγαπούν και τιμούν το κάλλος. Η συνάντησή μου μαζί της, είναι από τις στιγμές της ζωής μου και της καριέρας μου, που θα θυμάμαι έντονα για πάντα. Νιώθω μεγάλη ευγνωμοσύνη κι ιδιαίτερη χαρά που είχα την τύχη να τη γνωρίσω από κοντά (φυλάω σαν φυλαχτό όλα όσα μου είπε!), και την τιμή να αγαπήσει τις δημιουργίες μου. Τη θαύμαζα πάντα. Μετά την συνάντησή μας, την έβαλα και στην καρδιά μου. Καθόλου τυχαία η εξωτερική της ομορφιά, πηγάζει απ' την ομορφιά που έχει μέσα της. Η γνωριμία μαζί της, μου επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά, πως οι πραγματικά όμορφοι άνθρωποι εκπέμπουν Αγάπη και Φως σε κάθε έκφανσή τους».

Ποιοι άλλοι διάσημοι εκτός Ελλάδας έχουν φορέσει τις δημιουργίες σας;

«Χαίρομαι ιδιαιτέρως για όλες τις δημιουργίες μου, οι οποίες κοσμούν τις πολυτιμότερες στιγμές αξιόλογων προσωπικοτήτων απ' όλο τον κόσμο που τις επιλέγουν, και είναι μεγάλη μου τιμή. Καμαρώνω για καθεμιά και καθέναν ξεχωριστά. Πρώτη διάσημη πελάτισσα μου εκτός Ελλάδας και μάλιστα Χολιγουντιανή, είναι η Τζένιφερ Άνιστον, η οποία απέκτησε κόσμημά μου το 2004. Έκτοτε είναι αρκετοί (κυρίες και κύριοι με αξιοθαύμαστες καριέρες και προσωπικότητες) που επιλέγουν δημιουργίες μου για τις πολύτιμες στιγμές τους! Επιτυχημένες επιχειρηματίες κι επιστήμονες από Ευρώπη, Αμερική και Αυστραλία έχουν παντρευτεί με βέρες by NadiaBele.

Καλλιτέχνες από την Ιταλία και την Κωνσταντινούπολη έχουν επιλέξει κοσμήματα μου για λαμπερές στιγμές της καριέρας τους! Ζευγάρια από όλο τον κόσμο υποδέχονται τα νεογέννητα μωρά τους, με μοναδικά κοσμήματα-φυλαχτά που έχω δημιουργήσει αποκλειστικά για εκείνα! Βαπτίσεις, με δικούς μου βαπτιστικούς σταυρούς, έχουν τελεστεί σε όλο τον πλανήτη. Από το 2006 (που συνεργάστηκα για πρώτη φορά) μέχρι και πριν μερικές μέρες, δημιουργώ κατά παραγγελία για Άραβες επιχειρηματίες και πριγκίπισσες στα Εμιράτα, μονόπετρα δαχτυλίδια πρότασης γάμου, νυφικά κοσμήματα και μοναδικά κομμάτια υψηλής κοσμηματοποιίας. Πρόσφατα είχα την τιμή και τη χαρά, να συναντήσω για πρώτη φορά τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και να του χαρίσω ένα κόσμημα-φυλαχτό που δημιούργησα εμπνευσμένη από τον Άγιο Γεώργιο. Τρέφω ιδιαίτερη αγάπη και μεγάλη ευγνωμοσύνη για όλους αυτούς τους σπουδαίους ανθρώπους ανά τον κόσμο, που τιμούν τις δημιουργίες μου».

Στιγμιότυπο από το ατελιέ της

Θα μας πείτε περισσότερες λεπτομέρειες για τη συνάντηση σας με τον Οικουμενικό Πατριάρχη;

«Πριν λίγο καιρό, ήμουν καλεσμένη στο διεθνές επιστημονικό συνέδριο «Eco ευ-ζην: Περιβάλλον, Ζώα, Ηθική» στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης, την έναρξη του οποίου κήρυξε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Κατά την προσωπική μου συνάντηση μαζί του, του χάρισα ένα μοναδικό porte-clés - φυλαχτό που έχω φιλοτεχνήσει εμπνευσμένη από τον Άγιο Γεώργιο, το οποίο από τη μια πλευρά έχει την προτομή του Αγίου σε νεαρή ηλικία, κι απ' την άλλη πλευρά έναν κλασικό βυζαντινό σταυρό. Ο Παναγιώτατος ενθουσιάστηκε με το δώρο μου, καθώς ο Άγιος Γεώργιος είναι και ο προστάτης Άγιος του Φαναρίου.

Με την ευκαιρία της συνάντησης μας, συνομιλήσαμε για το ιερατικό κόσμημα, την πολύτιμη ιστορία του στο πέρασμα των χρόνων και την ανεκτίμητη αξία που φέρουν αυτά τα μοναδικά κειμήλια-έργα τέχνης. Μάλιστα, του έδειξα σε φωτογραφίες κάποια ιερατικά κοσμήματα που έχω δημιουργήσει κατά παραγγελία στη διάρκεια της καριέρας μου και προς μεγάλη μου έκπληξη εξέφρασε θαυμασμό κι ενθουσιασμό γι' αυτά».

Ποια είναι τα επόμενα εγχειρήματα σας;

«Οι αλλαγές είναι συνυφασμένες με την προσωπική κι επαγγελματική μου εξέλιξη. Πολλές, και κάποιες φορές αρκετά "ακραίες" στα μάτια των άλλων ανθρώπων... Αλλά χωρίς αυτές νιώθω σαν να μην «προχωράω»... Κι η συνεχής κίνηση και δράση είναι απαραίτητα «καύσιμα» στη διαδρομή μου. Αυτό λοιπόν που ετοιμάζω, είναι Μεγάλες Αλλαγές! Ο Σεπτέμβρης ανέκαθεν σηματοδοτούσε την έναρξη της καινούργιας μου χρονιάς, κι ο ερχόμενος, που θα ξεκινήσει σε λίγες μέρες, περιλαμβάνει πολλά νέα εγχειρήματα για μένα σε προσωπικό αλλά και σε επαγγελματικό επίπεδο, που θα ήθελα με το καλό να τα μοιραστώ μαζί σας αφού πρώτα υλοποιηθούν! Πιστεύω πως την ενέργειά μας τη χρειαζόμαστε για να πετύχουμε τους στόχους μας κι όχι για να επικοινωνούμε αυτά που σχεδιάζουμε πριν τα πραγματοποιήσουμε».

Έπαινος και τιμητικό μετάλλιο για τη NadiaBele από το Βατικανό

Ο όρος «Γυναίκα» ποιες έννοιες περικλείει;

«Από όταν ήμουν στην εφηβεία μου, ο αγαπημένος μου παππούς, μου διάβασε ένα αγαπημένο του ποίημα του σπουδαίου Ο. Ελύτη (που από τότε έγινε κι ο δικός μου αγαπημένος ποιητής), το οποίο πιστεύω πως σ' αυτούς τους τρεις στίχους, ορίζει την έννοια της Γυναίκας με τον καλύτερο τρόπο που μπορούσε ποτέ να αποδοθεί:

«Πριν απ’ τα μάτια μου ήσουν φως

Πριν απ’ τον Έρωτα έρωτας

Κι όταν σε πήρε το φιλί

Γυναίκα».

Τέλος, ποια είναι η γνώμη σας για τις βίαιες συμπεριφορές σε βάρος των γυναικών;

«Είμαι ξεκάθαρα εναντίον της Βίας ανεξαρτήτως από πού προέρχεται και πού απευθύνεται. Οι άνθρωποι που καταφεύγουν στη βία είναι κατά τη γνώμη μου αδύναμοι κι ανίσχυροι. Δεν έχουν εξελιχθεί σε συναισθηματικό επίπεδο κι έχουν χαμηλής ποιότητας αξιακό σύστημα. Όπως έχει πει άλλος ένας αγαπημένος μου ποιητής, ο Χαλίλ Γκιμπράν: «Η Καλοσύνη (θα προσθέσω και την Αγάπη) είναι η αρετή των δυνατών ανθρώπων».Κι αυτές οι Αρετές θα σώσουν τον κόσμο μας».

Χρυσά Μενταγιόν από την καινούργια συλλογή της NadiaBele

Τρόποι Επικοινωνίας:

Δείτε κι αυτά από το Weekend Edition

Από την Πετρούπολη στην κορυφή της Ευρώπης… κολυμπώντας

Η Κατερίνη μέσα από το φακό της ομάδας Greek Instagram Events

Ο πιο παλιός κλειδαράς της Αθήνας είναι 87 ετών και δουλεύει ακόμα στους Αμπελόκηπους

Δείτε όλο το Weekend Edition εδώ