ΕΛΛΑΔΑ

Στα χέρια της Αστυνομίας έπεσαν τέσσερις διακινητές μεταναστών στον Έβρο

Ο φράχτης στον Έβρο

Διακινητές που προωθούσαν παράνομους μετανάστες στο εσωτερικό της χώρας, συνέλαβαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης.

Το απόγευμα της Τετάρτης, Αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών αλλά και της Ειδικής Επιχειρησιακής Ομάδας Επέμβασης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης συνέλαβαν επί της Εγνατίας Οδού, δύο αλλοδαπούς που επέβαιναν σε αυτοκίνητο και οι οποίοι λειτουργούσαν ως προπομποί του αυτοκινήτου που τους ακολουθούσε.

Οι δύο προπορευόμενοι είχαν αναλάβει τον ρόλο του προπομπού ώστε να ειδοποιήσουν το αυτοκίνητο με τους έτερους διακινητές που τους ακολουθούσε για να γλιτώσει τον αστυνομικό έλεγχο.

Ο τρίτος διακινητής είχε στο αυτοκίνητό του οκτώ μετανάστες που στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων. Ο οδηγός του οχήματος που μετέφερε τους μετανάστες δεν συμμορφώθηκε όταν οι Αστυνομικοί του έκαναν σήμα να σταματήσει και οδηγώντας επικίνδυνα συνέχισε την πορεία του. Μετά την ακινητοποίηση του αυτοκινήτου, ο ίδιος τράπηκε πεζός σε φυγή ενώ εντοπίστηκε λίγη ώρα αργότερα σε ορεινή περιοχή του Έβρου.

Την ίδια ημέρα, σημειώθηκε και δεύτερη σύλληψη διακινητή στην Εγνατία Οδό Αλεξανδρούπολης-Κομοτηνής. Ο οδηγός – διακινητής που δεν είχε ούτε… άδεια οδήγησης, φέρεται να μετέφερε παράνομα με το αυτοκίνητό του τρεις μετανάστες. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης.