ΕΛΛΑΔΑ

Καθησυχαστικός o Γεράσιμος Παπαδόπουλος για τους σεισμούς - Τι είπε για το ναυάγιο της Ζακύνθου

Καθησυχαστικός o Γεράσιμος Παπαδόπουλος για τους σεισμούς - Τι είπε για το ναυάγιο της Ζακύνθου
Συνεχόμενη σεισμική δραστηριότητα παρατηρείται στην Ελλάδα τις τελευταίες ημέρες.
Intime news / Φωτογραφία αρχείου

O γνωστός σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος μιλάει στο Newsbomb.gr, για την έντονη σεισμική ακολουθία που ταρακουνά την Ελλάδα τις τελευταίες ημέρες.

Παρά το γεγονός ότι η σεισμική δραστηριότητα είναι έντονη τις τελευταίες ημέρες σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας οι σεισμολόγοι δεν εμπνέουν ανησυχία. Καθησυχαστικός εμφανίστηκε και ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος μιλώντας στο Newsbomb.gr το πρωί της Δευτέρας.

Εξήγησε ότι η δόνηση που σημειώθηκε στην Σάμο αλλά και στην Κρήτη δεν προκαλεί ανησυχία. «Τις τελευταίες 4-5 ημέρες παρατηρήθηκε σεισμική δραστηριότητα 5,2 Ρίχτερ στην Σάμο αλλά και στην θαλάσσια περιοχή της Κρήτης. Δεν μας ανησυχεί», ανέφερε ο κ. Παπαδόπουλος.

Ο κ.Παπαδόπουλος, απέκλεισε το ενδεχόμενο να συνδέονται οι σεισμοί των τελευταίων ημερών μεταξύ τους, λέγοντας ότι πρόκειται για χρονική σύμπτωση και εντελώς διαφορετικά περιβάλλοντα.

«Παράλληλα έγιναν και άλλοι σεισμοί στη Θήβα και τον Τύρναβο ωστόσο δεν συνδέονται πρόκειται για χρονική σύμπτωση. Σήμερα φαίνεται η σεισμική δραστηριότητα να έχει λάβει μια ύφεση», ανέφερε.

Προειδοποίηση Γεράσιμου Παπαδόπουλου για το ναυάγιο στη Ζάκυνθο

Επιπλέον ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρθηκε και στην παραλία «Ναυάγιο» στη Ζάκυνθο η οποία κινδυνεύει να «χαθεί». Νωρίτερα σήμερα ο σεισμολόγος με ανάρτησή του στο Facebook εξέφρασε την αγωνία του για τους τουρίστες που μαζεύονται στην διάσημη παραλία της Ζακύνθου. Οι εκατοντάδες τουρίστες μεταφέρονται μαζικά και συνωστίζονται ακριβώς κάτω από τα επικρεμάμενα κατακόρυφα πρανή, τα οποία όπως λέει, «με ένα σεισμό θα καταρρεύσουν».

«Δεν υπάρχει κανένας κανόνας που να μας το λέει ξεκάθαρα, εξαρτάται από τα Ρίχτερ και πόσο κοντά θα είναι. Πρέπει να υπάρχει μέριμνα για την προστασία του κόσμου. Κατά καιρούς γίνονται αρκετές επισημάνσεις. Ωστόσο αντίστοιχες περιπτώσεις σημειώνονται και στον Μύρτο της Κεφαλονιάς αλλά και στο Πόρτο κατσίκι της Λευκάδας», σχολίασε ο κ. Παπαδόπουλος στο Newsbomb.gr.

Υπενθυμίζεται ότι ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος με ανάρτησή του στο Facebook στην οποία επισυνάπτει και φωτογραφίες από το ναυάγιο της Ζακύνθου, έγραψε: «εκατοντάδες τουρίστες μεταφέρονται μαζικά και συνωστίζονται ακριβώς κάτω από τα επικρεμάμενα κατακόρυφα πρανή. Με ένα σεισμό θα καταρρεύσουν».

«Αλλά και χωρίς σεισμό, όπως έγινε προ 4-ετίας περίπου, όταν τμήμα του πρανούς - μικρό ευτυχώς - κατέρρευσε, προκάλεσε τοπικό τσουνάμι και οι επισκέπτες έτρεχαν πανικόβλητοι να σωθούν», πρόσθεσε ο κ. Παπαδόπουλος υπενθυμίζοντας το περιστατικό που είχε συμβείο τον Σεπτέμβριο του 2018.

Θέλοντας, μάλιστα, να τονίσει τον επείγοντα χαρακτήρα της έκκλησής του, ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος έγραψε «την επόμενη φορά δεν θα είναι ευτυχώς αλλά δυστυχώς» και συμπλήρωσε: «Δεν κατέβηκα, δεν ήθελα να συμμετάσχω σε μια τέτοια "εμπειρία"».

Σχετικές ειδήσεις