ΕΛΛΑΔΑ

Allou fun park: Σενάριο ότι οι 4 νεαροί εκσφενδονίστηκαν διότι σηκώθηκαν για μία… selfie

Allou fun park: Σενάριο ότι οι 4 νεαροί εκσφενδονίστηκαν διότι σηκώθηκαν για μία… selfie
INTIME NEWS

Τον γρίφο της εκσφενδόνισης των 4 νεαρών από το βαγόνι του παιχνιδιού στο allou fun park, προσπαθούν να λύσουν οι αρχές, ενώ οι δύο από αυτούς νοσηλεύονται με σοβαρά τραύματα εξαιτίας του ατυχήματος.

Ο φορέας ελέγχου και πιστοποίησης των παιχνιδιών του γνωστού πάρκου, η TUV, επιβεβαιώνει αυτά που είχε ανακοινώσει η εταιρεία, δηλαδή ότι δεν διαπιστώθηκε καμία δυσλειτουργία στο τρενάκι του παιχνιδιού, ενώ ξεκαθαρίζεται ότι δεν υπήρξε και εκτροχιασμός του βαγονιού.

Αυτό που εξετάζεται ως πιθανό σενάριο και αποτελεί την εκτίμηση στελεχών του Allou fun park, σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, είναι οι νεαροί να σηκώθηκαν από τις θέσεις τους, ενώ το τρενάκι κινούταν με ταχύτητα, προκειμένου να βγάλουν φωτογραφία selfie. Πρόκειται για μια αγαπημένη συνήθεια των νεαρών, κυρίως, επισκεπτών του λούνα παρκ, οι λήψεις selfie δηλαδή εν ώρα δράσης πάνω στο παιχνίδι, μόνο που στη συγκεκριμένη περίπτωση, εφόσον συνέβη αυτό, η πράξη συνοδεύτηκε και με παραβίαση των κανόνων ασφαλείας, αφού απαγορεύεται οι επισκέπτες να σηκώνονται από τις θέσεις τους στο βαγόνι.

Κατά αυτό το σενάριο, η φυγόκεντρος δύναμη ήταν αυτή που προκάλεσε την εκσφενδόνιση των άτυχων νεαρών, ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι στα βαγόνια δεν υπάρχουν καν ζώνες ασφαλείας -βάση του κατασκευαστή- αφού θεωρείται δεδομένο ότι όλοι πρέπει να βρίσκονται καθιστοί.

Σε κάθε περίπτωση οι έλεγχοι των ειδικών και οι έρευνες των Αρχών, με βάση τις μαρτυρίες των ίδιων των θυμάτων αλλά και άλλων επισκεπτών που βρίσκονταν εκεί, θα ρίξουν φως στην υπόθεση.