ΕΛΛΑΔΑ

Πέθανε ο δημοσιογράφος Νίκος Βολωνάκης

Πέθανε ο δημοσιογράφος Νίκος Βολωνάκης
O Νίκος Βολωνάκης
makthes.gr

Θεσσαλονίκη: 'Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών ο δημοσιογράφος Νίκος Βολωνάκης

Σε ηλικία 73 ετών έφυγε από τη ζωή, έπειτα από πολυετή μάχη με τον καρκίνο, ο δημοσιογράφος, Νίκος Βολωνάκης. Η κηδεία του θα γίνει αύριο, Παρασκευή, στις 15.30 από τον Ιερό Ναό του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά.

Η Ένωση Συντακτών Μακεδονίας - Θράκης αποχαιρετά με βαθιά θλίψη τον Νίκο Βολωνάκη, ο οποίος υπήρξε μία από τις προσωπικότητες που σφράγισαν με τη δράση τους τη δημοσιογραφία στη Βόρεια Ελλάδα.

Γεννημένος στην Θεσσαλονίκη αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του ΑΠΘ και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Γαλλία με αντικείμενο τη δημοσιογραφία. Εργάστηκε στις εφημερίδες Θεσσαλονίκη, Μακεδονία, Το Βήμα και Τα Νέα, ενώ το 1982 άρχισε η δημοσιογραφική διαδρομή του στην ΕΡΤ, η οποία κυριάρχησε στην επαγγελματική ταυτότητά του.

‘Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η συμμετοχή του Νίκου Βολωνάκη στη δραστηριότητα της ΕΣΗΕΜ-Θ ήταν πολυετής και πολύπλευρη. Διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, του Δευτεροβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου, του Συμβουλίου Τιμής και Δεοντολογίας της ΕΣΗΕΜ-Θ και τα τελευταία χρόνια υπήρξε δραστήριο μέλος στη διοίκηση του Μορφωτικού Ιδρύματος της Ένωσης.