ΕΛΛΑΔΑ

Κώστας Καζάκος: Από το θέατρο στην πολιτική - Η εκλογή του με το ΚΚΕ και αγάπη του για τα κοινά

Καζάκος Κουτσούμπας
Διετέλεσε από το 2007 έως το 2012 και βουλευτής Επικρατείας του ΚΚΕ
Intime News

Θλίψη στον χώρο του θεάτρου, σκόρπισε η είδηση του θανάτου του Κώστα Καζάκου ο οποίος έφυγε από τη ζωή το απόγευμα της Τρίτης (13/9) σε ηλικία 87 ετών

Ο Κώστας Καζάκος ήταν ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες ηθοποιούς, με μακρόχρονη θητεία στο θέατρο, τον κινηματογράφο αλλά και την τηλεόραση.

Πέρα από την μεγάλη του αγάπη, το θέατρο, όμως υπήρξε και ιδιαίτερα δραστήριος με τα κοινά, με πάντα έντονο δημόσιο λόγο, ενώ ήταν γνωστός και για τις αριστερές του πεποιθήσεις καθώς στρατεύτηκε στις τάξεις του ΚΚΕ από την επάνοδο της Δημοκρατίας το 1974 και μετά.

Μάλιστα, ο Κώστας Καζάκος, διετέλεσε από το 2007 έως το 2012 και βουλευτής Επικρατείας του ΚΚΕ. Παράλληλα, υπήρξε πρόεδρος της Πανελλήνιας Πολιτιστικής Κίνησης (ΠΑΠΟΚ), ενός καλλιτεχνικού οργανισμού που ιδρύθηκε με πρωτοβουλία του ΚΚΕ και προσέφερε αξιόλογο πολιτιστικό έργο από τα μέσα της δεκαετίας του ‘70 έως και τις αρχές της δεκαετίας του’90.

Στις 8 Νοεμβρίου 1999, σ’ ένα πρωτότυπο χάπενινγκ του ΚΚΕ στην πλατεία Συντάγματος, ήταν ο πρόεδρος του «Δικαστηρίου των Λαών» που δίκασε για εγκλήματα πολέμου τον τότε πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον, ο οποίος επρόκειτο να πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα.

Παράλληλα, υπήρξε αντιπρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου, γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ένωσης Ελεύθερου Θεάτρου και Πρόεδρος της Πανελλήνιας Πολιτιστικής Κίνησης, ενώ ήταν και ιδρυτικό μέλος του Ελληνοαραβικού Συνδέσμου και μέλος της Επιτροπής Αδείας Άσκησης του Επαγγέλματος του Ηθοποιού.