ΕΛΛΑΔΑ

Επίθεση σκύλου σε 34χρονη: Σώθηκε από θαύμα! Η κίνηση που της έσωσε τη ζωή - Ως πότε η αδιαφορία;

Επίθεση σκύλου σε 34χρονη: Σώθηκε από θαύμα! Η κίνηση που της έσωσε τη ζωή - Ως πότε η αδιαφορία;

Ως πότε η πολιτεία θα παραμείνει αδιάφορη στον κίνδυνο των ανθρώπων από επιθέσεις σκύλων; Αν αγαπάμε τα σκυλιά τα εκπαιδεύουμε και δεν τα μεγαλώνουμε μέσα στην αδιαφορία και την παραμέληση.

Μια ακόμα επίθεση από σκύλο, ένας ακόμη άνθρωπος που βρέθηκε από το πουθενά γεμάτος δαγκωματιές σε κρεβάτι νοσοκομείου, ένας ακόμα πολίτης που κινδύνεψε να χάσει τη ζωή του επειδή στον δρόμο του συνάντησε αδέσποτα σκυλιά που κάποιοι τα έβλεπαν εδώ και καιρό αλλά... σφύριζαν αδιάφορα.

Το κράτος ήταν εδώ για να κάνει την κακοποίηση ζώων από ανθρώπους κακούργημα αλλά πού είναι το κράτος και η αστυνομία όταν το ζώο επιτεθεί στον άνθρωπο και θέσει τη ζωή του σε κίνδυνο;

Το περιστατικό στην Καλαμάτα, με μια αγέλη σκύλων να επιτίθεται σε μια 34χρονη γυναίκα, αποτυπώνει πλήρως την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας με τα αδέσποτα σκυλιά ή ακόμα και με δεσποζόμενα σκυλιά που όμως οι ιδιοκτήτες τους τα μεγαλώνουν για να γίνουν... δολοφόνοι!

Πόσοι ακόμα πολίτες, πόσα ακόμα παιδιά θα δεχθούν επιθέσεις από αδέσποτα ή μη εκπαιδευμένα σκυλιά; Η πολιτεία πρέπει άμεσα να πάρει δραστικά μέτρα, ώστε η ανευθυνότητα των ιδιοκτητών τους να τιμωρείται παραδειγματικά.

Η Άγρια επίθεση σκύλων σε 34χρονη μητέρα δυο ανήλικων παιδιών, έγινε το πρωί 07:20 της Δευτέρας (12/9/22) στην είσοδο εργοστασίου τοπικών προϊόντων, λίγο πριν το αεροδρόμιο Καλαμάτας.

Η 34χρονη εργαζόμενη μητέρα προσπάθησε να εισέλθει στον χώρο εργασίας της μάταια, καθώς έγινε αποδέκτης επίθεσης από 7 περίπου αδέσποτα, χωρίς να μπορεί να τη βοηθήσει κανένας, ευτυχώς μετά από περίπου 10 λεπτών που δεχόταν δαγκωματιές από τα αδέσποτα σκυλιά, κατάκοιτη στο έδαφος, την έσωσαν δυο συνάδελφοι της που την άκουσαν να καλεί σε βοήθεια.

Μιλώντας στο MEGA περιέγραψε τα όσα τραγικά έζησε εκείνα τα λεπτά. Αρχικά η 34χρονη δήλωσε «Είναι μία πύλη μπροστά, αυτή η πύλη πάντα ήταν ανοιχτή για να μπαίνουμε εμείς. (Το αυτοκίνητο) το είχα αφήσει έξω από την πύλη, μπήκα μέσα και κατευθείαν ήρθαν από τα αριστερά και με κατασπάραξαν. Στα εκατό μέτρα δηλαδή μετά την πύλη άρχισαν και με κατασπάραξαν. Ήμουνα μόνη μου εκεί, πήγαινα μέσα για να χτυπήσω την κάρτα μου, τίποτα άλλο δεν έκανα. Πήγαινα κανονικά στη δουλειά μου, τίποτα άλλο δεν έκανα κακό».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα τραύματα που της άφησαν οι δαγκωματιές των 7 σκυλιών και πως αν δεν προστάτευε τον εαυτό της θα την είχαν κατασπαράξει.

«Εφτά ήταν πάνω μου που με δάγκωσαν παντού, παντού με μώλωπες πολλούς. Στα πόδια έχω ράμματα, στο αριστερό όλο το πόδι μου είναι χάλια, πολύ χάλια. Αλλά ήμουν μέσα στο οίκημα και δεν υπήρχε κανένα ασθενοφόρο, δεν κάλεσαν τίποτα. Ήμουν μέσα στο οίκημα, μέσα στο εργοστάσιο, το προαύλιο του εργοστασίου και κατευθείαν ήρθαν και μου έκαναν επίθεση. Κουλουριάστηκα και πάλι καλά γλίτωσα τουλάχιστον κεφάλι και λαιμό», είπε χαρακτηριστικά.

Η γυναίκα αυτή μπορεί να ήταν σε θέση να μιλήσει από το νοσοκομείο όμως δεν έχει τελειώσει με αυτό καθώς οι γιατροί φοβούνται μην πάθει μεγαλύτερη μόλυνση από τις βαθιές δαγκωματιές, ενώ αυτό που τη νοιάζει περισσότερο από όλα είναι να επιστρέψει στα παιδιά της.

Από το εργοστάσιο απ' όπου βγήκε η αγέλη σκυλιών δεν έχει πάρει καμία απάντηση και έχει εισπράξει μόνο αδιαφορία. Οι μόνοι που ήρθαν σε επικοινωνία μαζί της ήταν οι δύο άνθρωποι που τη βοήθησαν να σωθεί.

Η μητέρα ξεκαθαρίζει ότι αγαπάει τα ζώα, ωστόσο μετά από την άγρια και δολοφονική επίθεση δεν ξέρει πώς θα αντιδράσει εάν δει σκύλο μπροστά της.

Αν τα αγαπάμε, τα εκπαιδεύουμε και δε μεγαλώνουμε αγρίμια

Δεν είπε κανείς ότι δεν πρέπει να αγαπάμε τον σκύλο, αλλά αν ειλικρινά οι ιδιοκτήτες τους ενδιαφέρονται για εκείνα και αν ειλικρινά η πολιτεία θέλει τη φροντίδα τους, τότε πρέπει να εφαρμόσουν ένα πλαίσιο βάσει του οποίου τα σκυλιά θα είναι υπό προσοχή και όχι ελεύθερα σε αγέλες. Όταν οι τετράποδοι φίλοι μας βρίσκονται σε λάθος χέρια, όταν τα σκυλιά γίνονται αντικείμενο «χόμπι» από αρκετούς ανεύθυνους συμπολίτες μας, όταν οι ιδιοκτήτες δεν τα εκπαιδεύουν, τα κακομεταχειρίζονται και τα κάνουν άγρια, τότε είναι μαθηματικά βέβαιο πως τα ζώα θα γίνουν επιθετικά.

Τα σκυλιά θέλουν χρόνο, θέλουν αγάπη και εκπαίδευση. Εκπαίδευση με τα σωστά βήματα, μόνο από ειδικούς, τόσο για τον τρόπο των αντιδράσεών τους στο οικογενειακό περιβάλλον, όσο και για τις αντιδράσεις τους στο ευρύτερο αστικό περιβάλλον.

Άραγε τα σκυλιά που το έσκασαν από το εργοστάσιο ήταν εκπαιδευμένα ή απλά τα ήθελαν άγρια οι ιδιοκτήτες τους για να φοβίζουν έναν επίδοξο κλέφτη; Ας το πάρουμε απόφαση... εάν θέλουμε σκύλο θα φροντίσουμε να τον εκπαιδεύσουμε και όχι να τον κάνουμε αγρίμι, με τους περαστικούς να ναι έρμαια περνώντας από δίπλα τους.