ΕΛΛΑΔΑ

Παρολίγον τραγωδία στο Αιγαίο

Παρολίγον τραγωδία στο Αιγαίο

Απορίας άξιον είναι πως κατάφερε να σωθεί μία οικογένεια μεταναστών που επιχείρησε να φτάσει στις ακτές τις Λέσβου από τα απέναντι τουρκικά παράλια.

Η μικρή λέμβος στην οποία επέβαιναν έμεινε ακυβέρνητη, έπειτα από βλάβη στη μηχανή και ενώ έπνεαν ισχυροί άνεμοι στην περιοχή.

Οι δυο γονείς και τα τρία ανήλικα παιδιά έκαναν κουπί για αρκετή ώρα, ενώ ο πατέρας αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα και το ένα παιδί είναι άτομο με αναπηρία.

Ευτυχώς το λιμενικό σώμα τους εντόπισε αν και όπως ήταν λογικό, όλοι ήταν εξαντλημένοι και τους μετέφερε στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, όπου υπεβλήθηκαν σε εξετάσεις και μετά στην Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης.

Βεβαίως στήριξη στην οικογένεια παρείχαν η Ζωή Λειβαδίτου από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, που φρόντισε για το φαγητό και τα είδη πρώτης ανάγκης και ο δικηγόρος Δήμος Σαραντίδης, ο οποίος συνέβαλε στη διαδικασία έκδοσης προσωρινής διαμονής.

Σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις της Αστυνομίας το μεσημέρι θα αφήνονταν ελεύθεροι, ενώ άμεση ήταν η κινητοποίηση και από το «Κέντρο Φιλοξενίας Ανήλικων Προσφύγων» στην Αγιάσο για την προσωρινή παραμονή της οικογένειας.

Τελικά η οικογένεια μέσω διερμηνέα εξέφρασε τη θέλησή της να φύγει σήμερα το απόγευμα για την Αθήνα.