ΕΛΛΑΔΑ

Ακρίβεια: Προβλέπεται αύξηση τιμών στις λαϊκές - Οι παραγωγοί μειώνουν τις καλλιέργειες

Ακρίβεια: Προβλέπεται αύξηση τιμών στις λαϊκές - Οι παραγωγοί μειώνουν τις καλλιέργειες
Ακρίβεια: Προβλέπεται αύξηση τιμών στις λαϊκές
Intime / φωτογραφία αρχείου

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Newsbomb, εντείνεται η αγωνία των παραγωγών, καθώς δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν. Συνεπώς, θα αρχίσουν να φυτεύονται λιγότερα στρέμματα που θα έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της τιμής των προϊόντων.

Η κρίση στις αγορές όλο και μεγαλώνει με τους παραγωγούς να λιγοστεύουν, καθώς δεν βγάζουν πλέον κέρδος, και τον κόσμο να περιορίζει ακόμα περισσότερο τις αγορές του.

Ο Παντελής Μόσχος πρόεδρος Παραγωγών Λαϊκών Αγορών τόνισε στο Newsbomb, ότι πολλοί παραγωγοί σταμάτησαν να έρχονται στις λαϊκές και τα παράτησαν, γιατί δεν μπορούσαν να ανταπεξέλθουν.

Όπως είπε τα οπωροκηπευτικά που φυτεύτηκαν φέτος ήταν πολύ λιγότερα και οι τιμές τους αυξήθηκαν. Άλλα προϊόντα, όπως μήλα, σταφύλια πουλήθηκαν σε πιο χαμηλές τιμές, ωστόσο ήταν εις βάρος των παραγωγών.

Οι πολίτες πλέον είναι πολύ στρυμωγμένοι και ψωνίζουν μικρότερες ποσότητες.

Ο κ. Μόσχος εκτιμά ότι με την τρέχουσα κατάσταση και την ελάχιστη στήριξη προς τους παραγωγούς, θα αρχίσουν να φυτεύονται λιγότερα στρέμματα που θα έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της τιμής των προϊόντων. Επεσήμανε ότι δεν υπάρχει στήριξη για το κόστος καλλιέργειας και τα καύσιμα, παρά μόνο για την ενέργεια.

Ανέφερε, επίσης, ότι προϊόντα όπως πορτοκάλια, μήλα, αχλάδια και σταφύλια, που είναι πολυετείς καλλιέργειες, οι παραγωγοί δεν μπορούν να τα μειώσουν. Παράλληλα, όσα προϊόντα συνεχίσουν να καλλιεργούνται θα έχουν αυξημένες τιμές.