ΕΛΛΑΔΑ

Βόλος: Θύμα απάτης από «επενδυτικό σύμβουλο» έπεσε ένας ηλικιωμένος - Του άρπαξε 80.000 ευρώ

Απάτη
Ξεκίνησε να εξαπατά τον πελάτη από το 2020 και πριν λίγες ημέρες ο συνταξιούχος ζήτησε βοήθεια από την αστυνομία και την εισαγγελία
pixabay

Ο ηλικιωμένος συναίνεσε να δώσει χρήματα για να εγγραφεί σε πλατφόρμα επενδύσεων όμως στη συνέχεια αποδείχθηκε ότι είχε πέσει θύμα απάτης

«Επενδυτικός σύμβουλος» που μιλούσε άπταιστα ελληνικά, επικοινώνησε τηλεφωνικά με έναν συνταξιούχο στον Βόλο και τον έπεισε να επενδύσει τα χρήματά του σε προγράμματα που θα του πρότεινε.

Συναίνεσε να δώσει χρήματα για να εγγραφεί σε πλατφόρμα επενδύσεων και συμμετείχε στο χρηματιστηριακό παιχνίδι. Αυτό που υποσχέθηκε το μέλος του κυκλώματος με σκοπό την εξαπάτηση του συνταξιούχου ήταν πως το ποσό που θα κληθεί να επενδύσει είναι μηδαμινό σε σχέση με τις υποτιθέμενες υπέρογκες αποδόσεις στις τοποθετήσεις.

Ο «επενδυτικός σύμβουλος», σύμφωνα με το gegonota.news, ξεκίνησε να εξαπατά τον πελάτη από το 2020 και πριν λίγες ημέρες ο συνταξιούχος ζήτησε βοήθεια από την αστυνομία και την εισαγγελία. Ενώ ενημέρωνε το θύμα του για τις αποδόσεις που είχαν οι κινήσεις «ματ», ξαφνικά εξαφανίστηκε.

Η Εισαγγελία διέταξε προκαταρκτική και άρση τηλεφωνικού απορρήτου καθώς το θύμα εξήγησε στις αρχές πως έχουν χαθεί περισσότερα από 80.000 ευρώ, ενώ κατέθεσε πως είχε επικοινωνία μόνο με ένα πρόσωπο.

Σχετικές ειδήσεις:

Βέροια: Τηλεφωνικές απάτες με υποτιθέμενα τροχαία εξιχνίασε η ΕΛ.ΑΣ – Συνελήφθη 37χρονος

Νέα απάτη στην Κρήτη: Του έταξε επίδομα της ΔΕΗ και του ξάφρισε τον λογαριασμό

Νέα απάτη στο Ηράκλειο: «Εξαφανίστηκαν» από λογαριασμό επιχειρηματία 106 χιλιάδες ευρώ