ΕΛΛΑΔΑ

Eπαναπατρίζονται 4.000 μετανάστες

Eπαναπατρίζονται 4.000 μετανάστες

Μέχρι τέλος Ιουνίου, οπότε και ολοκληρώνεται το πρόγραμμα εθελοντικού επαναπατρισμού, περισσότερα από 4.000 άτομα θα έχουν επαναπατρισθεί στις χώρες τους από την Ελλάδα.

Αυτό επεσήμανε ο διευθυντής του ελληνικού τμήματος του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ) Δανιήλ Εσδράς, ενώ αυτές τις μέρες κλιμάκιο του ΔΟΜ, στο πλαίσιο του προγράμματος εθελοντικού επαναπατρισμού, πραγματοποίησε επισκέψεις στα κέντρα κράτησης μεταναστών των Φερών, του Πόρου, του Χειμωνίου και της Βένας και ενημέρωσε τους μετανάστες για το πρόγραμμα και συναντήθηκε και με τις αρμόδιες τοπικές αρχές.

Να σημειωθεί πως το πρόγραμμα εθελοντικού επαναπατρισμού χρηματοδοτείται κατά 75% από την ΕΕ και κατά 25% από το ελληνικό κράτος.

Σύμφωνα με αυτό, οι παράνομοι μετανάστες προσέρχονται στα γραφεία του ΔΟΜ, δηλώνουν την επιθυμία τους να επαναπατριστούν και από εκεί και πέρα ο ΔΟΜ κάνει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για να τους στείλει πίσω στην πατρίδα τους, σε συνεργασία με τα κατά τόπους προξενεία.

Μάλιστα από τα μέσα Ιουνίου κλιμάκιο του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ) θα ξεκινήσει επίσης στην Αλεξανδρούπολη την εκπαίδευση προσωπικού φορέων του Ν. Έβρου που εμπλέκονται με τους μετανάστες, όπως είναι υπάλληλοι της ΕΛ.ΑΣ., του ΚΕΕΛΠΝΟ, των φορέων υγείας κ.λπ.