ΕΛΛΑΔΑ

Αυτοψία σε σεισμόπληκτο δημοτικό στο Αιγάλεω - Η εγκαταλελειμμένη μηχανή μέσα στο σχολείο

Αυτοψία σε σεισμόπληκτο δημοτικό στο Αιγάλεω - Η εγκαταλελειμμένη μηχανή μέσα στο σχολείο
debater.gr

Αιγάλεω: Τι απαντά η ένωση γονέων και κηδεμόνων του Δήμου

Εικόνες μέσα από ένα σχολείο στο Αιγάλεω κατέγραψε το DEBATER και το συγκεκριμένο κτίριο κρίθηκε ακατάλληλο μετά τον σεισμό του 2019.

Οι μαθητές του στεγάζονται στο διπλανό γυμνάσιο σε κοινή πρωινή βάρδια, ενώ κάποια τμήματα του σχολείου που δε χωρούσαν έχουν μεταφερθεί σε ένα άλλο κτήριο όπου λόγω απόστασης η μεταφορά των μαθητών γίνεται με πούλμαν.

«Για 4η σχολική χρονιά οι “άστεγοι” μαθητές του σχολείου, ταλαιπωρούνται απίστευτα, δεν έχουν τις συνθήκες για την λειτουργία ενός σχολείου όπως ορίζουν οι νομοθεσίες. Η εκπαιδευτική διαδικασία γίνεται με πάμπολλα προβλήματα και πολλές “εκπτώσεις”, ενώ παράλληλα ταλαιπωρούνται οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς! Επίσης αυτό ισχύει και για το διπλανό γυμνάσιο που φιλοξενεί για 4η σχολική χρονιά τα τμήματα των μαθητών του σεισμόπληκτου Δημοτικού, με αποτέλεσμα να στερούνται και αυτοί οι μαθητές αίθουσες που ήταν απαραίτητες για τα προγράμματα του σχολείου τους, περιορισμένο χώρο στο προαύλιο, λιγότερες υποδομές και συνθήκες υγιεινής, διαθέσιμα WC κλπ.», καταγγέλλει η Βιργινία Γεωργοπάνου, πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Αιγάλεω και ο Σύλλογος Γονέων του σεισμόπληκτου σχολείου.

Μάλιστα υπάρχει εργολαβία σε εξέλιξη από τον Νοέμβριο του 2021 που λήγει τον Νοέμβριο του 2022.

«Ενώ υπήρχαν προφορικές διαβεβαιώσεις και δεσμεύσεις από τον δήμαρχο Αιγάλεω ότι το σχολείο θα λειτουργούσε τον Σεπτέμβρη του 2022, αυτό δεν έγινε και μάλιστα ούτε εργασίες για την αποκατάσταση του κτηρίου γίνονται» καταγγέλλει.

Απορία προκαλεί στις εικόνες που κατέγραψε το DEBATER ένα εγκαταλελειμμένο μηχανάκι στο εσωτερικό του σχολείου που όπως αναφέρουν πολλοί θεωρείται κλεμμένο.

Ρεπορτάζ: Λάζος Μαντικός

Πηγή: debater.gr