ΕΛΛΑΔΑ

Βόλος: Έδωσε κοσμήματα, λίρες και μετρητά 38.000 ευρώ για δήθεν τροχαίο της κόρης του

Βόλος: Έδωσε κοσμήματα, λίρες και μετρητά 38.000 ευρώ για δήθεν τροχαίο της κόρης του
Ηλικιωμένος έπεσε θύμα απάτης
Pixabay

Ο 89χρονος, που έπεσε θύμα απάτης, πανικοβλήθηκε στο άκουσμα ότι η κόρη του είχε τραυματιστεί, με αποτέλεσμα να δώσει ό,τι έχει και δεν έχει, χωρίς δεύτερη σκέψη.

Έχουν γίνει πλέον καθημερινές οι απάτες με δήθεν τροχαία ατυχήματα, προκειμένου οι δράστες να αποσπάσουν μεγάλα χρηματικά ποσά από ανυποψίαστα θύματα. Θύμα αυτή τη φορά ήταν ένας ηλικιωμένος από τον Βόλο, ο οποίος πανικοβλήθηκε όταν του τηλεφώνησαν για δήθεν τροχαίο της κόρης του.

Δέχτηκε τηλεφώνημα από άγνωστο άντρα, ο οποίος του είπε ότι η κόρη του είχε ατύχημα και πρέπει να χειρουργηθεί άμεσα. Ο 89χρονος πάνω στον πανικό του έδωσε, χωρίς δεύτερη σκέψη, στον άγνωστο άντρα κοσμήματα και λίρες αξίας 30.000 ευρώ, καθώς και 8.000 ευρώ σε μετρητά που είχε στο σπίτι του.

Όταν ο ηλικιωμένος επικοινώνησε με την κόρη του και διαπίστωσε ότι ήταν καλά στην υγεία της, ήταν αργά, ο άγνωστος άνδρας που πέρασε από το σπίτι και του έδωσε τα κοσμήματα και τα χρήματα είχε εξαφανιστεί. Κατέθεσε μήνυση στην Αστυνομία κατ’ αγνώστων για απάτη και η Εισαγγελία που παρέλαβε τη δικογραφία παρήγγειλε προκαταρκτική έρευνα, για να εντοπιστούν οι δράστες.

Σύμφωνα με το magnesianews, το πιθανότερο ενδεχόμενο είναι οι απατεώνες να ήταν δύο, δηλαδή ο άγνωστος που τηλεφώνησε στον 89χρονο για να του πει τα δυσάρεστα νέα και ο δεύτερος που πήγε στο σπίτι και πήρε τα κοσμήματα και τα χρήματα, ενώ είναι άγνωστο αν ο άνδρας κατάφερε να συγκρατήσει τα χαρακτηριστικά του.

Το βέβαιο είναι ότι οι δύο δράστες είναι Έλληνες ή μιλούσαν πολύ καλά ελληνικά, ενώ οι αρχές εκτιμούν ότι δεν είναι απαραίτητο αυτός που παρέλαβε τα χρήματα από το σπίτι να γνωρίζει τον δράστη στον οποίο κατέληξαν τα τιμαλφή και τα χρήματα, διότι συνήθως οι απατεώνες εκμεταλλεύονται την ανεργία, βρίσκουν τηλεφωνικά άτομα που ψάχνουν δουλειά, τους λένε να περιμένουν τηλεφώνημά τους και όταν υπάρχει θύμα αναλαμβάνουν να παραλάβουν ένα πακέτο από σπίτι ή άλλο σημείο και να του το στείλουν, οπότε δεν είναι δεδομένο ότι γνωρίζονται μεταξύ τους.