ΕΛΛΑΔΑ

Θέρμανση: Σωρεία καταγγελιών για κλεμμένα καυσόξυλα

Θέρμανση: Σωρεία καταγγελιών για κλεμμένα καυσόξυλα
Eurokinisi

Περίπου 3 τόνους ξύλα ελιάς έκοψαν και φόρτωσαν, με την ζημιά που προκάλεσαν στην οικογένεια να είναι ανεπανόρθωτη

Εκτός από τις τεράστιες αυξήσεις στη θέρμανση, την ανηφόρα έχουν πάρει και οι τιμές στα καυσόξυλα που φέτος πωλούνται μέχρι και 30% ακριβότερα αλλά και σωρεία καταγγελιών για κλοπές σε αυτά

Τον ασκό του Αιόλου άνοιξε η καταγγελία ανθρώπου που γύρισε στο χωράφι του και είδε πως είχαν κόψει τα ελαιόδεντρά του για να το πουλήσουν για καυσόξυλα.

Όπως φαίνεται τα φαινόμενα λαρθοϋλοτομίας είναι σε έξαρση, με μία γυναίκα να καταγγέλλει στο LIVE NEWS πως πριν από λίγες μέρες, επιτήδειοι μπήκαν στο κτήμα της και κατέστρεψαν όλα τα ελαιόδεντρά της.

Καταγγέλουσα στο LIVE NEWS: «Είναι περίπου 25 στρέμματα, έχει πολλές ελιές μέσα, την Κυριακή μπήκανε φορτηγά, ένα Mitsubishi και κάποιο φορτηγό και πίσω μία μηχανή και φορτώσανε ξύλα, πρέπει να ήταν περίπου τρεις τόνοι ξύλα, κατάστρεψαν τις ελιές, τις κόψανε όλες μέσα, δεν υπάρχει δηλαδή ελιά που να μην έχουν καταστρέψει και τα πήρανε όλα, τα φορτώσανε για να τα πουλήσουν».

Η γυναίκα που δεν έπεσε στην αντίληψή της το τι συμβαίνει μέσα στο ελαιοπερίβολό της, ενημερώθηκε από το καφενείο του χωριού πως υπάρχει μία περίεργη κινητικότητα και κάλεσε αμέσως την αστυνομία.

«Πήραν τηλέφωνο εκεί από το καφενείο και είπαν ότι στο κτήμα γίνεται αυτό το πράγμα. Μέχρι να ειδοποιήσουμε την αστυνομία τα είχαν φορτώσει αυτοί την Κυριακή το πρωί περίπου 8-9 η ώρα μέχρι κάποιες ώρες που τους χρειάστηκε και φύγανε».

Περίπου 3 τόνους ξύλα ελιάς έκοψαν και φόρτωσαν, με την ζημιά που προκάλεσαν στην οικογένεια να είναι ανεπανόρθωτη.

Φαρμάκι οι τιμές καυσόξυλων στην αγορά

Οι τιμές των καυσόξυλων έχουν αυξηθεί κατά 30%-40% σε σύγκριση με πέρυσι, με το κυβικό από τα 100 ευρώ να φθάνει εφέτος στα 140-160 ευρώ. Ενδεικτικά, ο Μεσές από 85 ευρώ πέρυσι, φέτος πωλείται 120-130 ευρώ το κυβικό και η οξιά από 75 ευρώ, εφέτος την βρίσκουμε στα 110-120 ευρώ. Η διαφορά προκαλεί ηλεκτροσόκ στις τσέπες των καταναλωτών.

«Εγώ τα πήρα 280 ευρώ τον τόνο και οι τιμές που παίζουν είναι 280 με 300 ευρώ. 01.05 – Πέρυσι είχατε ξαναγοράσει; 01.10 -150 ευρώ, είναι διπλή τιμή σχεδόν. 02.27 Μάλλον θα μαζευτούμε σε ένα διαμέρισμα, γιατί είμαστε δύο οικογένειες εγώ και η κόρη μου στην ίδια οικοδομή και θα μαζευτούμε σε ένα.

Όσο ολόκληρα νοικοκυριά βρίσκονται σε λίστα αναμονής, άλλοι εκμεταλλεύονται το φαινόμενο έλλειψης καυσόξυλων στην αγορά και προσπαθούν να πουλήσουν ξύλα χωρίς απόδειξη».

«Είμαι ΑμΕΑ από το καλοκαίρι ψάχνω ξύλα και δεν έχω. 03.18 Με δύο κουβέρτες κοιμάμαι, με δύο κουβέρτες κοιμάμαι. 06.04 Ο άλλος εκβιασμό πουλούσε, «θα σου φέρω» λέει: «αλλά χωρίς απόδειξη».

Το φαινόμενο της λαθροϋλοτομίας και της μαύρης αγοράς στα καυσόξυλα φουντώνει, με τον χειμώνα, να βρίσκει πολλά νοικοκυριά χωρίς θέρμανση.

Πηγή: megatv.gr