ΕΛΛΑΔΑ

Χατζηδάκης στο Newsbomb.gr: Λύση στην εκμετάλλευση των εργαζομένων η ψηφιακή κάρτα

Χατζηδάκης στο Newsbomb.gr: Λύση στην εκμετάλλευση των εργαζομένων η ψηφιακή κάρτα
Ο Κωστής Χατζηδάκης με τον CEO του kariera.gr, Θεόφιλο Βασιλειάδη
Newsbomb.gr / Νίκος Χριστοφάκης

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης παρευρέθηκε στις Ημέρες Καριέρας και παραχώρησε δηλώσεις στην κάμερα του Newsbomb.gr

Στις Ημέρες Καριέρας του kariera.gr στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων που πραγματοποιούνται 8 και 9 Οκτωβρίου 2022, παρευρέθηκε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κωστής Χατζηδάκης.

Σε δηλώσεις του μίλησε για την αισθητή μείωση της ανεργίας και τη σημασία των υπηρεσιών απασχόλησης ανέργων.

«Εμείς ως κυβέρνηση κάνουμε ότι μπορούμε προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της ανεργίας. Είναι σημαντικό ότι η ανεργία έχει πέσει 5 μονάδες την τελευταία τριετία, από το 17,5% στο 12,5%. Συνεχίζουμε όμως είναι μια προσπάθεια πολυεπίπεδη που έχει να κάνει με τη συνέχιση μιας σοβαρής οικονομικής πολιτικής, με τον εκσυγχρονισμό της δημόσιας υπηρεσίας απασχόλησης. Σ' αυτό το πλαίσιο προφανώς στηρίζουμε κάθε πρωτοβουλία είτε ως υπηρεσία απασχόλησης είτε από άλλους φορείς. Υπηρεσίες που φέρνουνε πιο κοντά τις επιχειρήσεις με τους ανέργους».

Χατζηδάκης: Η ψηφιακή κάρτα είναι το εργαλείο για τη μείωση της μαύρης εργασίας και της επαγγελματικής εκμετάλλευσης

Σε ερώτηση του Newsbomb.gr για τα μέτρα που μπορεί να πάρει η κυβέρνηση για τη συχνή εκμετάλλευση των εργαζομένων αλλά και τη μαύρη εργασία, ο υπουργός δήλωσε:

«Η έμφαση που δίνουμε έχει να κάνει με την ψηφιακή κάρτα εργασίας, η οποία είναι ένα εργαλείο για την αληθινή καταγραφή του ωραρίου - υπερωριών εργαζομένων προκειμένου να υπάρχει σεβασμός στα δικαιώματά τους αλλά και με στόχο να υπάρχει δίκαιος ανταγωνισμός μεταξύ των ίδιων των επιχειρήσεων. Και από την άλλη πλευρά έχουμε προχωρήσει στην ανεξαρτητοποίηση της επιθεώρησης εργασίας. Είναι ανεξάρτητη διοικητική αρχή ώστε να μπορεί να κάνει τη δουλειά της με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και με μεγαλύτερη αμεροληψία»