ΕΛΛΑΔΑ

Κίνηση τώρα: «Κόκκινος» ο Κηφισός - Πού εντοπίζονται προβλήματα

Κίνηση τώρα: «Κόκκινος» ο Κηφισός - Πού εντοπίζονται προβλήματα
Αυξημένη είναι η κίνηση για ακόμα μία μέρα στον Κηφισό και στις κεντρικές αρτηρίες του Λεκανοπεδίου.
Intime news / Φωτογραφία αρχείου

Κίνηση τώρα: Με υπομονή πρέπει να οπλιστούν για ακόμα μία ημέρα οι οδηγοί στην Αθήνα καθώς μεγάλο μέρος του χάρτη της πόλης είναι ξανά στο «κόκκινο»

Με αυξημένη κίνηση στους δρόμους της Αττικής έκανε ποδαρικό ο δακτύλιος το πρωί της Δευτέρας. Οπλισμένοι με γερά νεύρα θα πρέπει να είναι οι οδηγοί καθώς τα προβλήματα στην κίνηση σημειώνονται στον Κηφισό όπου στην κάθοδο τα αυτοκίνητα κινούνται με χαμηλές ταχύτητες από τον κόμβο της Αττικής Οδού μέχρι την Πέτρου Ράλλη και στην άνοδο από το Περιστέρι μέχρι την Νέα Ιωνία.

Καθυστερήσεις σημειώνονται και στην Αττική Οδό κυρίως στο ρεύμα προς Αεροδρόμιο της τάξης των 10′-15’από κόμβο Μεταμόρφωσης έως κόμβο Κηφισίας και της τάξης των 5′-10′ στην έξοδο για Λαμία, στο ρεύμα προς Ελευσίνα.

Αυξημένη είναι επίσης η κίνηση στην κάθοδο της Μεσογείων, στην Κατεχάκη, στα δύο ρεύματα της Κηφισίας, στη Βασιλίσσης Σοφίας, στην Αμαλίας, στην Ποσειδώνος από Αλίμου έως Καραϊσκάκη, στον Καρέα στο ρεύμα προς Κατεχάκη, στη λεωφόρο Αθηνών προς Ασπρόπυργο από το Χαϊδάρι, στη λεωφόρο Σχιστού προς την Λ. Αθηνών και στην Καλλιρρόης.

Η κίνηση στις 09:00 το πρωί.

Δακτύλιος: Σε ισχύ από σήμερα - Τι αλλάζει, ποιοι εξαιρούνται

Υπενθυμίζεται ότι σε ισχύ τίθεται από σήμερα ο δακτύλιος στο κέντρο της Αθήνας φέρνοντας αλλαγές για τα οχήματα επιτρέπονται να κυκλοφορούν. Στο ΦΕΚ δημοσιεύτηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Προστασίας του Πολίτη, Επικρατείας και Υποδομών και Μεταφορών, για την επανέναρξη ισχύος του δακτυλίου.

Ο δακτύλιος θα ισχύει μέχρι και την Παρασκευή 21 Ιουλίου 2023.

Ο δακτύλιος με την εκ περιτροπής κυκλοφορία θα ισχύει από Δευτέρα έως Πέμπτη κατά τις ώρες 07:00 – 20:00 και την Παρασκευή από 07:00-15:00.

Ποιοι εξαιρούνται

Σύμφωνα με την απόφαση από τους περιορισμούς εξαιρούνται και θα μπαίνουν ελεύθερα στο κέντρο της Αθήνας:

  • Τα, εκ κατασκευής, αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα, υβριδικά ηλεκτρικά οχήματα, οχήματα φυσικού αερίου και υγραερίου.
  • Τα αυτοκίνητα EURO 6, πλην των παραπάνω τεχνολογιών κίνησης, εφόσον εκπέμπουν διοξείδιο του άνθρακα λιγότερο από 120 γρ./χλμ. (τιμή συνδυασμένου κύκλου, σύμφωνα με το Νέο Ευρωπαϊκό Κύκλο Οδήγησης-NewEuropeanDrivingCycle /NEDC), τα οποία έχουν ταξινομηθεί για πρώτη φορά σε κράτος – μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης έως και την 31/12/2020.
  • Τα αυτοκίνητα EURO 6, πλην των παραπάνω τεχνολογιών κίνησης, εφόσον εκπέμπουν διοξείδιο του άνθρακα λιγότερο από 145 γρ./χλμ. (τιμή συνδυασμένου κύκλου σύμφωνα με την Παγκοσμίως Εναρμονισμένη Διαδικασία Δοκιμής Ελαφρών Οχημάτων – WorldwideLightTestProcedure/WLTP), τα οποία ταξινομούνται για πρώτη φορά σε κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την 01/01/2021 και εφεξής.
  • Όσοι έχουν τη σχετική άδεια δακτυλίου

Σε ό,τι αφορά στους περσινούς κατόχους αδειών δακτυλίου, από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη επισημαίνεται ότι δίδεται προθεσμία δέκα εργάσιμων ημερών, για να τις ανανεώσουν. Μέχρι τότε θα υπάρξει ελαστικότητα στους ελέγχους, με την επίδειξη της περσινής άδειας εισόδου στο δακτύλιο.

Ως δακτύλιος ορίζεται η περιοχή που σχηματίζουν οι λεωφόροι και οδοί:

«Λ. Αλεξάνδρας – Ζαχάρωφ – Λ. Μεσογείων – Φειδιππίδου – Μιχαλακοπούλου – Σπύρου Μερκούρη – Βρυάξιδος – Υμηττού – Ηλ. Ηλιού – Ανδρ. Φραντζή – Λ. Ανδρ. Συγγρού – Χαμοστέρνας – Πειραιώς – Ιερά Οδός – Λ. Κωνσταντινουπόλεως – Αχιλλέως – Πλατεία Καραϊσκάκη – Καρόλου – Μάρνη-28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) – Λ. Αλεξάνδρας».

Δείτε LIVE την κίνηση στους δρόμους

Σχετικές ειδήσεις

Δακτύλιος: Σε ισχύ από σήμερα - Τι αλλάζει, ποιοι εξαιρούνται

Δακτύλιος: Επανέρχεται από σήμερα (10/10) στο κέντρο της Αθήνας

Αλλαγές σε συγκοινωνίες από αύριο: Δακτύλιος στο κέντρο της Αθήνας, νέοι σταθμοί Μετρό στον Πειραιά