ΕΛΛΑΔΑ

Μάτι: Κατέληξε άλλη μία εγκαυματίας - 104 τα θύματα από τη φονική πυρκαγιά

Μάτι: Κατέληξε άλλη μία εγκαυματίας - 104 τα θύματα από τη φονική πυρκαγιά
INTIME

Λίγες μέρες πριν από την δίκη στις 31 Οκτωβρίου έγινε γνωστό ότι κατέληξε άλλη μία εγκαυματίας από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι

Ακόμη μία εγκαυματίας από την φονική πυρκαγιά του 2018 στο Μάτι κατέληξε την Κυριακή.

Πρόκειται για το 104ο θύμα της πυρκαγιάς, μία γυναίκα 70 ετών η οποία ζούσε στην περιοχή και είχε υποστεί σοβαρά εγκαύματα όπως και ο αδελφός της αλλά και στενός συγγενής της.

Η φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα της 23ης Ιουλίου 2018 από το Νταού Πεντέλης είναι η πιο φονική στην ιστορία της Ελλάδας ενώ παράλληλα είναι η δεύτερη πιο φονική πυρκαγιά παγκοσμίως μετά και τις καταστροφικές πυρκαγιές που ξέσπασαν το 2007 στην Αυστραλία και προκάλεσαν τον θάνατο 180 ανθρώπων.

Η 70χρονη γυναίκα από την ημέρα της καταστροφικής πυρκαγιάς και μετά αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας λόγω της εισπνοής καπνού, ενώ ο οργανισμός της είχε αρχίσει σταδιακά να καταρρέει.

Σύμφωνα με πληροφορίες τον τελευταίο μήνα νοσηλευόταν με υγρό στον πνεύμονα.

Η είδηση έγινε γνωστή από άλλη κάτοικο της περιοχής με ανάρτησή στο Facebook:

«104...

Για τους εγκαυματίες από τη φωτιά στο Μάτι η νοσηλεία τους άνοιξε τον ασκό του Αιόλου σε σχέση με θέματα υγείας. Τα 4 χρόνια που διανύσαμε αλλά και για πολλά ακόμα θα εξακολουθούν να νοσηλεύονται και να κάνουν επεμβάσεις σε σχέση με τα εγκαύματα αλλά και για άλλα θέματα υγείας που προκλήθηκαν από αυτά.

Μετά από πολύμηνη ταλαιπωρία και μακροχρόνια νοσηλεία στο νοσοκομείο και ενώ οι συγγενείς της ήλπιζαν πως θα έπαιρνε εξιτήριο για να συνεχίσει σε κέντρο αποκατάστασης, δυστυχώς η έκβαση δεν ήταν θετική.

Λίγο πριν τη δίκη στις 31/10, τα δικά μας θύματα είναι 104».

Διαβάστε επίσης:

Ηττα του Δημοσίου: Αποζημίωση 1.562.613 ευρώ σε ασφαλιστική για τις καταστροφές του 2008

Ψυχικό: Νεκρός σε χαράδρα εντοπίστηκε άνδρας που αναζητούσαν από το βράδυ της Κυριακής

Θρήνος στην Αχαΐα: Ηλικιωμένος άναψε μαγκάλι και αυτοκτόνησε