ΕΛΛΑΔΑ

Τα κεντρικά του ΟΠΑΠ στη νέα εποχή

Τα κεντρικά του ΟΠΑΠ στη νέα εποχή

Σημαντικές αλλαγές στο κεντρικό κτήριο του ΟΠΑΠ

Ένα μεγάλο έργο για την αναδιοργάνωση και βελτιστοποίηση των κεντρικών εγκαταστάσεων του ΟΠΑΠ στη Λεωφόρο Αθηνών ολοκληρώθηκε με επιτυχία.

Όπως εξηγεί ο κ. Φρίξος Παπαδόπουλος, Property & Engineering Director του ΟΠΑΠ, «στόχος μας ήταν οι εγκαταστάσεις της εταιρείας να ικανοποιούν με τον καλύτερο τρόπο, τόσο τη λειτουργία της όσο και τις ανάγκες των εργαζομένων, οι οποίες έχουν πλέουν εξελιχθεί. Από τον περασμένο Μάιο μέχρι και τις αρχές Ιουλίου, σχεδιάσαμε και υλοποιήσαμε ένα σύνθετο έργο, το οποίο περιελάβανε την ενοποίηση των δύο κτηρίων της εταιρείας επί της Λεωφόρου Αθηνών και τη γενικότερη αναδιοργάνωση των χώρων. To έργο αυτό αποτέλεσε μια καλή αφορμή για την αναβάθμιση κρίσιμων χώρων για τη λειτουργία της εταιρείας, όπως το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πρακτόρων, το Contact Center και το VLT Lab».

Φρίξος Παπαδόπουλος, Property & Engineering Director του ΟΠΑΠ
Φρίξος Παπαδόπουλος, Property & Engineering Director του ΟΠΑΠ

Σημαντικές αλλαγές στο κεντρικό κτήριο του ΟΠΑΠ

Όσον αφορά στο πρώτο και μεγαλύτερο σκέλος του έργου, ο κ. Παπαδόπουλος, σημειώνει: «Η ενοποίηση των δύο κτηρίων του ΟΠΑΠ έπρεπε να πραγματοποιηθεί χωρίς να παρεμποδιστεί η λειτουργία της εταιρείας και η καθημερινότητα των εργαζομένων. Έτσι, πραγματοποιήσαμε διαδοχικές επεμβάσεις, ανά εβδομάδα, σε κάθε ένα από τους οκτώ συνολικά ορόφους».

«Η νέα διαμόρφωση των χώρων περιλαμβάνει περισσότερα meeting rooms και ανοικτούς χώρους για εργασία, ενώ δημιουργήθηκαν υποδομές που διευκολύνουν την τηλεργασία και την εκ περιτροπής εργασία στην ίδια θέση», τονίζει ο κ. Παπαδόπουλος και σημειώνει: «πλέον οι κεντρικές εγκαταστάσεις της εταιρείας είναι πιο ευχάριστες και πρακτικές για την καθημερινή εργασία των ανθρώπων της».

Σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον

«Μετά τις τελευταίες αλλαγές, υπάρχουν συνολικά 42 meeting rooms, ανοικτοί χώροι εργασίας (open space) 6.000 τετραγωνικών μέτρων και τηλεφωνικό κέντρο με 72 θέσεις. Ταυτόχρονα, όμως, πρόκειται για ένα από τα πιο σύγχρονα εταιρικά κτήρια στη χώρα, που προσφέρει και πολλές δυνατότητες – εκτός εργασίας – στους ανθρώπους του ΟΠΑΠ. Διαθέτει ένα μοντέρνο γυμναστήριο, 129 τ.μ., με χώρους αποδυτηρίων, το οποίο είναι διαθέσιμο καθημερινά από το νωρίς το πρωί μέχρι αργά το απόγευμα, καθώς και γήπεδο μπάσκετ. Για τα γεύματα των εργαζομένων υπάρχει εστιατόριο 118 θέσεων, με ειδική αίθουσα Private Dining που φιλοξενεί ειδικές εκδηλώσεις της εταιρείας, καθώς και ειδικά διαμορφωμένο roof garden, 243 τ.μ., με μοναδική θέα», τονίζει η κα. Αλεξάνδρα Κοντουρατζή, Facilities Services Manager του OΠΑΠ.

«Επιπλέον, το κτήριο διαθέτει περισσότερες από 310 θέσεις πάρκινγκ και ιατρείο το οποίο λειτουργεί καθημερινά», προσθέτει.