ΕΛΛΑΔΑ

Τέλος το χάρτινο εισιτήριο στα ΜΜΜ της Αθήνας - Έρχονται οι ανέπαφες πληρωμές

Τέλος το χάρτινο εισιτήριο στα ΜΜΜ της Αθήνας - Έρχονται οι ανέπαφες πληρωμές
INTIME

ΜΜΜ: Αντίο στα χάρτινα εισιτήρια πρόκειται να πουν οι επιβάτες το επόμενο διάστημα

Το παράδειγμα του Παρισιού και άλλων μεγάλων Ευρωπαϊκών πόλεων ετοιμάζεται να ακολουθήσει και η Ελλάδα σε ότι αφορά την αγορά εισιτηρίων για τα μέσα μεταφοράς.

Αφού μάθαμε πως να φορτίζουμε το ηλεκτρονικό εισιτήριο Athena Card – Athena Ticket, τώρα θα μάθουμε να πληρώνουμε ανέπαφα με την κάρτα μας ή το κινητό μας χωρίς να χρειάζεται να περάσουμε από το γκισέ για να αγοράσουμε χάρτινο εισιτήριο.

Αυτό γίνεται ήδη σε μεγάλες πόλεις της Ευρώπης και το Ελληνικό υπουργείο Μεταφορών φαίνεται πως έχει ήδη προβεί σε συζητήσεις με τις τράπεζες για να «τρέξει» η νέα υπηρεσία που θα λειτουργεί για όσους έχουν ανέπαφη χρεωστική κάρτα η περασμένα τα στοιχεία της στο κινητό σας μέσω της υπηρεσίας NFC.

«Η τραπεζική κάρτα θα μπορεί να χρησιμοποιείται στο μετρό, στα λεωφορεία και σε όλα τα ΜΜΜ», υπογραμμίζοντας ότι «εργαζόμαστε σε αυτήν την κατεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να συμβασιοποιήσουμε μια τέτοια αλλαγή στο σύστημα που έχουμε δομήσει, είναι ένας τρόπος για να ανοίξουν κι άλλες συνεργασίες», λένε χαρακτηριστικά πηγές του υπουργείου στην εφημερίδα «Το Βήμα».

Πέρα από τους επιβάτες οι οποίοι θα γλιτώνουν αρκετό χρόνο με αυτό τον τρόπο, κερδισμένος θα βγει και ο ΟΑΣΑ αφού με τη μείωση της χρήσης των χάρτινων εισιτηρίων θα μειωθούν και τα έξοδα του Οργανισμού, αφού τα εισιτήρια είναι αρκετά κοστοβόρα λόγω των αυξημένων επιπέδων ασφαλείας που χρησιμοποιείται στην δημιουργία τους για να μην πλαστογραφούνται.

Το Παρίσι είναι η πόλη που πολύ πρόσφατα αποφάσισε να αποχαιρετίσει τα χάρτινα εισιτήρια μετά από 120 χρόνια με την εταιρεία IDFM να προωθεί τον εκσυγχρονισμό των ΜΜΜ με χρήση «έξυπνων» τηλεφώνων στα μηχανήματα εισόδου των επιβατών.

Εντός των επόμενων εβδομάδων θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα κινητά που διαθέτουν λειτουργικό σύστημα Android, ενώ θα ακολουθήσουν και τα κινητά της Apple το 2023.

Να θυμίσουμε ότι έχουν ήδη περάσει 20 χρόνια από όταν η Νέα Υόρκη κατήργησε τα χρήματα στον υπόγειο σιδηρόδρομο αλλά και πάνω από 10 χρόνια από τότε που και στο μετρό στο Λονδίνο στάματησε να γίνεται χρήση οτιδήποτε χάρτινου.

Διαβάστε επίσης:

Γαλλία: Τέλος εποχής - Καταργείται το εμβληματικό χάρτινο εισιτήριο του παρισινού μετρό

Μετρό στον Πειραιά: Εντυπωσιάζουν οι τρεις νέοι σταθμοί - Πώς αλλάζει ο συγκοινωνιακός χάρτης (pics)

Μεγάλη προσοχή: Πώς να μην σας κλέψουν στο μετρό