ΕΛΛΑΔΑ

Γιατί κλείνουν οι δρόμοι της Θεσσαλονίκης το Σαββατοκύριακο

Γιατί κλείνουν οι δρόμοι της Θεσσαλονίκης το Σαββατοκύριακο

Θεσσαλονίκη: Αλλαγές στην κυκλοφορία των οχημάτων το βράδυ του Σαββάτου αλλά και την Κυριακή 15&16 Οκτωβρίου

Ο 10ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος θα διεξαχθεί αυτό το Σαββατοκύριακο στην Θεσσαλονίκη με την Τροχαία να ανακοινώνει έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Συγκεκριμένα, λόγω της διεξαγωγής του αγώνα δρόμου αλλά και παράλληλων εκδηλώσεων το Σάββατο 15 και την Κυριακή 16 Οκτωβρίου, σύμφωνα με τη Διεύθυνση Τροχαίας, δεν θα επιτρέπεται η στάθμευση όλων των οχημάτων, στις παρακάτω οδούς και τμήματα οδών του νομού Θεσσαλονίκης:

*Από τις 22.00 το βράδυ της Παρασκευής (14/10) και μέχρι τις 24.00 του Σαββάτου (15/10/2022): -στη Λεωφόρο Μ. Αλεξάνδρου, σε όλο το μήκος και το πλάτος της,
-στην Γ’ Σεπτεμβρίου, από την συμβολή της με την Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου έως την συμβολή της με την οδό Μανώλη Ανδρόνικου και μόνο στο ρεύμα καθόδου,
- Μανώλη Ανδρόνικου, σε όλο το μήκος και το πλάτος αυτής,
-στην οδό Κουντουριώτη, καθ’ όλο το μήκος και το πλάτος αυτής.
-στη Λεωφόρο Βασιλέως Γεωργίου, από την συμβολή της με την οδό Στρ. Ναπολέοντος Ζέρβα έως την συμβολή της με την οδό Γ’ Σεπτεμβρίου.
*Από ώρα 22.00 της Παρασκευής (14-10-2022) και μέχρι τις 13.00 της Κυριακής (16-10-2022)
-30ης Οκτωβρίου, σε όλο το μήκος και το πλάτος της οδού.

Υπενθυμίζεται η ισχύουσα απαγόρευση στάσης και στάθμευσης οχημάτων επί των οδών Τσιμισκή, Πολυτεχνείου καθώς και επί της Λεωφόρου Νίκης.

Το Σάββατο (15-10-2022), προοδευτικά και ανάλογα με το χρονικό σημείο διέλευσης των δρομέων, δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία και στάση των οχημάτων, στις παρακάτω οδούς - τμήματα οδών του νομού Θεσσαλονίκης:
α. Κατά τις ώρες : 14.30 - 24.00

-Λεωφόρο Νίκης, καθ’ όλο το μήκος και το πλάτος αυτής.
-30ης Οκτωβρίου, καθ’ όλο το μήκος και το πλάτος αυτής.

β. Κατά τις ώρες : 17.00 - 23.00
-Λεωφόρο Μ. Αλεξάνδρου, σε όλο το μήκος και το πλάτος αυτής,
-Γ’ Σεπτεμβρίου, από την συμβολή της με την Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου έως την συμβολή της με την οδό Μανώλη Ανδρόνικου και μόνο στο ρεύμα καθόδου,
-Λεωφόρο Βασιλέως Γεωργίου, από την συμβολή της με την οδό Στρ. Ναπολέοντος Ζέρβα έως την συμβολή της με την οδό Γ’ Σεπτεμβρίου,
-Μανώλη Ανδρόνικου, καθ’ όλο το μήκος και το πλάτος αυτής,
-Τσιμισκή, καθ’ όλο το μήκος και το πλάτος αυτής,
-Πολυτεχνείου, καθ’ όλο το μήκος και το πλάτος αυτής,
-Κουντουριώτη, καθ’ όλο το μήκος και το πλάτος αυτής.

Κυριακή (16-10-2022), προοδευτικά, ανάλογα με το χρονικό σημείο διέλευσης των δρομέων, κατά τις ώρες 10.30 - 13.30, δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία και στάση των οχημάτων, στις παρακάτω οδούς - τμήματα οδών:
-Λεωφόρο Νίκης,σε όλο το μήκος και το πλάτος αυτής,
-30ης Οκτωβρίου, καθ’ όλο το μήκος και το πλάτος.

Οι περιορισμοί στην κυκλοφορία και στάση των οχημάτων θα εφαρμόζονται σταδιακά και ανάλογα με το σημείο κίνησης των δρομέων.

Η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης καλεί τους οδηγούς να απομακρύνουν εγκαίρως τα οχήματά τους από τα δρομολόγια κίνησης των δρομέων, να συμμορφώνονται προς τις υποδείξεις των τροχονόμων που θα καλύπτουν όλη τη διαδρομή και να επιλέγουν εγκαίρως εναλλακτικές διαδρομές προς αποφυγή κυκλοφοριακής συμφόρησης.