ΕΛΛΑΔΑ

«Μαγική» βαλίτσα με 2 κιλά κοκαΐνης στο Ελ. Βενιζέλος (vid)

«Μαγική» βαλίτσα με 2 κιλά κοκαΐνης στο Ελ. Βενιζέλος (vid)

Στα «χέρια» των αρχών 58χρονος Βραζιλιάνος που αφίχθη αεροπορικώς στη χώρα μας μέσω της Ντόχα Κατάρ και μετέφερε πάνω από 2 κιλά κοκαΐνη στις αποσκευές του

Με δύο κιλά κοκαΐνης ταξίδευε 58χρονος Βραζιλιάνος, ο οποίος συνελήφθη από τη Δίωξη Ναρκωτικών στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Ο 58χρονος αφίχθη αεροπορικώς στη χώρα μας μέσω της Ντόχα Κατάρ, προερχόμενος από το Σάο Πάολο Βραζιλίας. Ο συλληφθείς χαρακτηρίζεται άτομο «υπεράνω υποψίας».

Αναλυτικότερα, σε έλεγχο που του διενεργήθηκε βρέθηκε να έχει πάνω του δύο αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες περιέχουσες κοκαΐνη βάρους 2 κιλά και 30 γραμμάρια, τις οποίες είχε κρύψει ανάμεσα στα τοιχώματα της βαλίτσας του. Μαζί με τα ναρκωτικά κατασχέθηκαν τα χρηματικά ποσά των 500 ευρώ και 302 Ρεάλ Βραζιλίας.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η κοκαΐνη που κατασχέθηκε είναι υψηλής καθαρότητας και υπολογίζεται ότι αξίζει κατ’ εκτίμηση 150.000 ευρώ (σε περίπτωση που πωλούνταν ανά γραμμάριο). Η βαλίτσα στην οποία ήταν κρυμμένα τα ναρκωτικά δεν ήταν τυχαία.

Πωλείται από 3.000 έως 5.000 ευρώ, ενώ τα τοιχώματά της είναι φτιαγμένα με υλικό που «κρύβει» από τα μηχανήματα x-ray των αεροδρομίων το περιεχόμενό τους. Η κοκαΐνη ήταν «τριμμένη» μέσα στις νάιλον συσκευασίες, επίσης για να μην ανιχνευτεί στον έλεγχο.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Σχετικές ειδήσεις

Φωτιά σε εξέλιξη στη Ροδόπη - Τρια αεροσκάφη στο σημείο

Σεπόλια - Βιασμός 12χρονης: Στο γραφείο της ανακρίτριας η μητέρα

Έρευνα Prorata: Θα αποδοθεί Δικαιοσύνη στην υπόθεση του παιδοβιασμού;