ΕΛΛΑΔΑ

Σεπόλια - Κούγιας: Για να προφυλακίσουν μια μάνα 8 παιδιών κάτι βρήκαν

Σεπόλια - Κούγιας: Για να προφυλακίσουν μια μάνα 8 παιδιών κάτι βρήκαν

Για την υπόθεση των Σεπολίων του βιασμού και εκπόρνευσης της 12χρονης μίλησε ο ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας.

«Στο Ποινικό Δίκαιο υπάρχει μια αρχή. Υπάρχει η αρχή εκτελέσεως του εγκλήματος» ανέφερε ο Αλέξης Κούγιας, τονίζοντας οι περισσότεροι από 200 που φέρονται να επικοινώνησαν με το παιδί δεν διώκονται αν δεν προχώρησαν σε κάποια πράξη σε αντίθεση με εκείνον που μπορεί να μετέφερε το παιδί σε ένα «ραντεβού» ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορία συνέργειας.

«Από τη στιγμή που αρχίζει το έγκλημα, ο βιασμός όπως και οι άλλες πράξεις αρχή εκτελέσεως έχουν τη σωματική επαφή, οτιδήποτε προηγείται μπορεί να είναι απλή συνέργεια, αν κάποιος πήγε το παιδί. Τιμωρείται κι αυτός που το μετέφερε με ένα αυτοκίνητο».

Μιλώντας στο MEGA, ο Αλέξης Κούγιας, τόνισε ακόμα: «Ο νέος ΠΚ τιμωρεί αυτό το έγκλημα ίσως και με βαρύτερη ποινή από τον ίδιο τον δράστη του εγκλήματος. Αυτοί οι 200 που εντοπίστηκαν ηλεκτρονικά, δεν είναι βέβαιο ότι έχουν διαπράξει πράξεις και απαγορεύεται ρητώς μέχρι να αποδειχθεί ότι διέπραξαν αξιόποινη πράξη να δημοσιοποιηθούν τα ονόματά τους».

Αναφερόμενος στο ρόλο της μητέρας της 12χρονης, ο έμπειρος ποινικολόγος σημείωσε ότι η προφυλάκιση μιας μάνας 8 παιδιών δείχνει ότι υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ενοχής της. «Η μάνα στην αρχή έκανε μήνυση όπως της υπέδειξε ή την πίεσε η αδερφή της που είπε ότι θα το αποκαλύψει εκείνη. Αν είναι αλήθεια οι διάλογοι με τη σύζυγο του κατηγορουμένου γι αυτό της απεδόθη το αδίκημα της εκβίασης. Πάντως για να την κρατήσουν μια μάνα οκτώ παιδιών κάτι θα βρήκαν, είναι περίεργος ο ρόλος της».

Σχετικές ειδήσεις

Σεπόλια: Απολογούνται οι 3 συλληφθέντες - Τι θα ισχυριστούν

Σεπόλια: Ο οίκος ανοχής και οι «διασυνδέσεις» του Ηλία Μίχου

Σεπόλια: Υπέρ της μητέρας της 12χρονης η μεγάλη αδελφή και η θεία