ΕΛΛΑΔΑ

Έβρος: Φοβισμένοι οι μετανάστες - Παράτησαν 19χρονη στα βουνά

Έβρος: Φοβισμένοι οι μετανάστες - Παράτησαν 19χρονη στα βουνά
Μετανάστες στον Έβρο
Glomex

Τι αποκαλύπτουν οι μετανάστες που βρέθηκαν γυμνοί στον Έβρο για την τουρκική χωροφυλακή και τους δουλεμπόρους.

Φοβισμένοι είναι οι 92 μετανάστες που βρέθηκαν γυμνοί στον Έβρο, εκ των οποίων οι 28 έχουν μεταφερθεί σε δομή φιλοξενίας, μετά την περιπέτειά τους. Ανάμεσά τους είναι πάνω από 7 ασυνόδευτα παιδιά, ενώ οι περισσότεροι είναι νεαροί έως 28 ετών. Οι υπόλοιποι θα μεταφερθούν στα κρατητήρια των αστυνομικών τμημάτων της περιοχής, 30 σήμερα και 34 αύριο (20/10).

Όπως δήλωσαν είχαν σκοπό να περάσουν τον Έβρο και να προχωρήσουν στην Ευρώπη, όμως τους συνέλαβε η τουρκική χωροφυλακή, η οποία τους έγδυσε και άρχισε να τους χτυπά.

Σύμφωνα με τα όσα είπαν οι μετανάστες, οι Τούρκοι τους έγδυσαν, τους πήραν όλα τους τα υπάρχοντα και τους χτύπησαν.

Παράλληλα, συγκλονίζει η δήλωση μιας 19χρονης την οποία οι δουλέμποροι παράτησαν μόνη της στα βουνά. Η κοπέλα ήταν φοβισμένη και έκλαιγε συνεχώς, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN. «Με χτύπησαν, μου πήραν τα χρήματα και με έστειλαν στην Ελλάδα», είπε η 19χρονη.

Συγκεκριμένα, όπως είπε, η τουρκική χωροφυλακή την χτύπησε, της πήρε όσα χρήματα είχε πάνω της και την έσπρωξε προς την Ελλάδα, ωστόσο ερχόμενη εδώ ο Τούρκος διακινητής είδε ότι δεν είχε χρήματα και την παράτησε μόνη της στο βουνό, ενώ οι υπόλοιποι συνέχισαν προς Θεσσαλονίκη.

Διαβάστε ακόμα:

Μαρτυρίες: Τακτική της Τουρκίας να πετά γυμνούς μετανάστες στην Ελλάδα

Έβρος: Συνελήφθησαν διακινητές μεταναστών – Έλληνας ο εγκέφαλος

Επιστολή διαμαρτυρίας Θεοδωρικάκου προς την ΕΕ για τους 92 μετανάστες