ΕΛΛΑΔΑ

Αντωνοπούλου: Δεύτερη κακοποίηση της 12χρονης λόγω δημοσιότητας

Αντωνοπούλου: Δεύτερη κακοποίηση της 12χρονης λόγω δημοσιότητας
Βιασμός 12χρονης στα Σεπόλια
Eurokinissi / φωτογραφία αρχείου

Η επίκουρη καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και δικαστηριακή ψυχολόγος, Χριστίνα Αντωνοπούλου εξηγεί τον αντίκτυπο που έχει στο παιδί η υπερέκθεση της υπόθεσης των Σεπολίων.

Η συνεχής προβολή της υπόθεσης βιασμού της 12χρονης από τα Σεπόλια είναι διαδικασία που δεν συμβάλλει στη διαλεύκανση της υπόθεσης και βλάπτει την ψυχική ισορροπία του παιδιού, τόνισε η επίκουρη καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και δικαστηριακή ψυχολόγος, Χριστίνα Αντωνοπούλου.

Η κα Αντωνοπούλου, μιλώντας στην ΕΡΤ, εξήγησε ότι «έχουμε μπει στη διαδικασία της δευτερογενούς κακοποίησης του παιδιού», με την υπερέκθεση που έχει λάβει η υπόθεση.

Η κα Αντωνοπούλου σημειώνει ότι «ξαφνικά ξυπνήσαμε από ένα λήθαργο, γιατί πάντα υπήρχαν περιστατικά παιδοφιλίας και παδειραστίας. Διεθνώς βέβαια καμία χώρα δεν έχει ακόμα αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα που είναι βαθιά ριζωμένο στην κοινωνία. Πραγματικά, το μόνο που απομένει είναι να μπορέσουμε εμείς να είμαστε έτοιμοι και σε εγρήγορση. Δεν πρέπει να πέφτουμε από τα σύννεφα και ίσως δεν θα πρέπει να είμαστε στα σύννεφα, γιατί αν είμαστε στα σύννεφα δεν μπορούμε να συνειδητοποιήσουμε αυτά που συμβαίνουν γύρω μας».

Σχετικά με τα «συμπτώματα» από την κακοποίηση ενός παιδιού η καθηγήτρια εξήγησε ότι δεν είναι εμφανή.

«Αρχίζει από κάποιες συμπεριφορές μέσα στην ίδια την οικογένεια. Οι γονείς θα μπορούσαν να παρατηρήσουν ένα παιδί από την ηλικία των 16 ετών, παρακολουθώντας την εξέλιξη και συμπεριφορές που έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα. Όλοι μας έχουμε δει ανθρώπους και λέμε κάτι συμβαίνει σε αυτό το άτομο. Αυτή η φαινομενολογία πρέπει να μας ξυπνήσει λίγο», ανέφερε η ψυχολόγος.

Διαβάστε ακόμα:

Σεπόλια: Στην Ευελπίδων οι συλληφθέντες για τον βιασμό της 12χρονης

Σεπόλια: Γνωστή χορεύτρια «ψάρεψε» τη 12χρονη για τον άντρα της

Σεπόλια - Δικηγόρος μητέρας: Ο λόγος που ζητούσε λεφτά από τη 12χρονη