ΕΛΛΑΔΑ

Χανιά: Εκρηκτική η κατάσταση στις φυλακές - Κρατούμενοι έκαψαν ρούχα

Φυλακές Χανίων
«Εκρηκτική» φαίνεται να είναι η κατάσταση στο Κατάστημα Κράτησης Χανίων
Intime News

Καθημερινές εντάσεις στις φυλακές Χανίων από συγκεκριμένη ομάδα σωφρονιζόμενων

«Εκρηκτική» φαίνεται να είναι η κατάσταση στο Κατάστημα Κράτησης Χανίων στην Αγυιά, όπου εκτίουν ποινές περίπου 600 κρατούμενοι, με μεγάλες ταυτόχρονα ελλείψεις σε επίπεδο προσωπικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Χανίων, χθες δέκα περίπου κρατούμενοι έκαψαν ρούχα και νάιλον σακούλες μέσα στον χώρο του Πειθαρχείου, με αποτέλεσμα να προκληθεί να δημιουργηθεί σύγχυση στον χώρο της Υπηρεσίας. Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι φρόντισαν για την άμεση κατάσβεση της φωτιάς. Ακολούθησε η καταμέτρηση των κρατουμένων και βεβαιώθηκαν ότι είναι όλοι καλά.

Σήμερα στις 12 μετά το μεσημέρι, η συγκεκριμένη ομάδα, έσπασε τις κλειδαριές και βγήκαν στον προαύλιο χώρο των κελιών τους στο Πειθαρχείο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Δ/ντής του Καταστήματος Γιώργος Κονταξάκης, πήγε στην ταράτσα των φυλακών και προχώρησε σε διαπραγματεύσεις με τους κρατούμενους, με αποτέλεσμα να επέλθει ηρεμία.

Οι κρατούμενοι ζητούν τη μεταγωγή τους σε άλλο κατάστημα, να χορηγούνται τα φάρμακά τους και να μην τους πειράξουν οι αστυνομικές δυνάμεις που είχαν σπεύσει στις φυλακές.