ΕΛΛΑΔΑ

Χαρδαλιάς από Αυστραλία: Η χώρα μας είναι δυνατή, είναι πρωταγωνίστρια

Χαρδαλιάς από Αυστραλία: Η χώρα μας είναι δυνατή, είναι πρωταγωνίστρια
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Με τον πολιτειακό πρωθυπουργό της Βικτώρια στην Αυστραλία συναντήθηκε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς

Με τον πολιτειακό πρωθυπουργό της Βικτώρια Daniel Andrews συναντήθηκε, σήμερα, Σάββατο 22 Οκτωβρίου, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Αυστραλία.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο των εκδηλώσεων του ομογενειακού φεστιβάλ «Antipodes 2022».

Όπως ανακοινώθηκε, οι Ν. Χαρδαλιάς και D. Andrews επιβεβαίωσαν τις διαχρονικά στενές σχέσεις μεταξύ της Ελλάδας και της Αυστραλίας, οι οποίες εδράζονται σε ιστορικούς, ομογενειακούς και θρησκευτικούς δεσμούς. Συζήτησαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, με εστίαση στους τρόπους περαιτέρω ενίσχυσης των διμερών σχέσεων των δύο χωρών σε πολλαπλούς τομείς, μεταξύ των οποίων και ζητήματα που απασχολούν την πολυπληθή ελληνική κοινότητα της Διασποράς.

Ο Ν. Χαρδαλιάς παρέστη σε εκδήλωση για τον εορτασμό της 195ης επετείου της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου, την οποία διοργάνωσε το Ίδρυμα Ελληνο-Αυστραλιανού Μνημείου με την υποστήριξη της Παμμεσσηνιακής Αδελφότητας «Παπαφλέσσας» και τον Σύλλογο Καλαμάτας «23 Μαρτίου», στον χώρο του ομώνυμου Μνημείου.

Παρέστη στην Επιμνημόσυνη Δέηση, η οποία τελέστηκε χοροστατούντος του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Σωζοπόλεως Κυριακού, κατέθεσε στεφάνι στο ομώνυμο Μνημείο ενώ στο χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων, τόνισε:

«Πίσω στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια τα πράγματα έχουν αλλάξει. Η χώρα μας είναι δυνατή, είναι πρωταγωνίστρια. Η οικονομία μας παρά τις δυσκολίες που περάσαμε, μέσα από μνημόνια, μέσα από δύσκολες καταστάσεις, έχει εξαιρετικούς ρυθμούς παρά τις συνεχιζόμενες κρίσεις που είχαμε να αντιμετωπίσουμε».

«Αδιαπραγμάτευτοι στα εθνικά κυριαρχικά μας δικαιώματα»

«Κρατάμε», υπογράμμισε, «Έχουμε έναν ηγέτη που είναι ο πρωθυπουργός μας, ο οποίος προσπαθεί καθημερινά να δώσει λύση στα μεγάλα προβλήματα και όλοι μαζί, σε ένα πνεύμα ενότητας, γιατί μόνο με την ενότητα μπορούμε να φέρνουμε αποτελέσματα, κοιτάζουμε για τη χώρα της επόμενης μέρας. Μία χώρα πρωταγωνίστρια, μία χώρα ισχυρή, μία χώρα πυλώνα σταθερότητας και ειρήνης. Επιζητούμε την ειρήνη. Επιζητούμε την ασφάλεια. Προσπαθούμε με τους συμμάχους μας να δώσουμε ένα μήνυμα αδελφοσύνης».

Δεν παρέλειψε να διαβεβαιώσει ότι «δεν κάνουμε βήμα πίσω, παραμένουμε αδιαπραγμάτευτοι στα εθνικά κυριαρχικά μας δικαιώματα».

«Σε όλα εκείνα τα οποία θυσιάστηκαν τόσοι μα τόσοι πολλοί. Και Έλληνες και σύμμαχοι» συμπλήρωσε.

«Ο χτύπος της καρδιάς μπροστά στο γαλάζιο της Σημαίας μας και της Πατρίδας μας, είναι ένα μοναδικό συναίσθημα, ένα μοναδικό συναίσθημα που κάθε φορά που βρίσκομαι με την ομογένεια μας με βοηθάει να γίνομαι καλύτερος και σαν άνθρωπος, αλλά και σαν άνθρωπος που ασχολείται με τα κοινά» κατέληξε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας.

Συγκινημένος ο Νίκος Χαρδαλιάς

Ο Νίκος Χαρδαλιάς παρέστη, επίσης, στις εκδηλώσεις του φεστιβάλ της ομογενειακής κοινότητας «Antipodes 2022» στην οδό Lonsdale, με τη συμμετοχή δεκάδων ομογενών καλλιτεχνών και χορευτικών συγκροτημάτων, καθώς και εγνωσμένης αναγνωσιμότητας καλλιτέχνες από την Ελλάδα.

Περιηγήθηκε στα περίπτερα, ενώ κατά την τελετή έναρξης του φεστιβάλ, σε ομιλία του, σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι είναι συγκινημένος που βρίσκεται στη Μελβούρνη, «που χτυπάει τόσο δυνατά η καρδιά της Μητέρας Πατρίδας».

«Με ανθρώπους που μέσα από το βλέμμα τους, μέσα από το σφίξιμο των χεριών τους, μέσα από τα μάτια τους, είδαμε πόσο πραγματικά αγαπάνε και συγκινούνται με το γαλάζιο της Σημαίας μας και της πατρίδας μας» συμπλήρωσε.

Για τις Ένοπλες Δυνάμεις ξεκαθάρισε ότι «ξέρουν πολύ καλά ότι πρέπει να βρίσκονται σε εγρήγορση. Επιζητούμε τη φιλία, επιζητούμε την ειρήνη, επιζητούμε τις σχέσεις καλής γειτονίας, αλλά πάνω και πέρα από οτιδήποτε άλλο, παραμένουν αδιαπραγμάτευτα τα κυριαρχικά μας δικαιώματα».

Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας αναφερόμενος στην πολυπληθή Ελληνο-Αυστραλιανή ομογένεια, τόνισε ότι αποτελεί μείζονα παράμετρο στις διμερείς σχέσεις Ελλάδας και Αυστραλίας ενώ εξήρε τις πολυσχιδείς δράσεις της για τη διατήρηση της ιστορικής μνήμης της μητέρας πατρίδας αλλά και της προώθησης των θέσεων της σε διεθνή και περιφερειακά ζητήματα.