ΤΟ NEWSBOMB.GR ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στον Νέο Κόσμο - Ένας νεκρός από πυρκαγιά σε διαμέρισμα

Τραγωδία στον Νέο Κόσμο - Ένας νεκρός από πυρκαγιά σε διαμέρισμα
Newsbomb.gr / Νίκος Χριστοφάκης

Πυρκαγιά σε διαμέρισμα στον Νέο Κόσμο - Τραγικός απολογισμός ένας νεκρός - Το Newsbomb.gr στο σημείο της πυρκαγιάς.

Φωτορεπορτάζ: Νίκος Χριστοφάκης

Ασύλληπτη τραγωδία σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης (26/10) στον Νέο Κόσμο μετά από πυρκαγιά σε διαμέρισμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr πυρκαγιά ξέσπασε στις 21:05 σε διαμέρισμα δευτέρου ορόφου επί της οδού Μανδροκλέους στην Αθήνα. Το διαμέρισμα κάηκε ολοσχερώς, οι πυροσβέστες ωστόσο μετά από υπεράνθρωπες προσπάθειες κατάφεραν να εκκενώσουν εγκαίρως το κτίριο και να θέσουν άμεσα τη φωτιά υπό έλεγχο. Μάλιστα στην πολυκατοικία διέμεναν πολλές οικογένειες με μικρά παιδιά.

Για έναν 80χρονο εν τούτοις η πυρκαγιά αποδείχθηκε μοιραία. Ο ίδιος φαίνεται να μην πρόλαβε να αντιδράσει από τη φωτιά στο διαμέρισμά του με αποτέλεσμα οι πυροσβεστικές δυνάμεις να τον απεγκλωβίσουν, νεκρό.

Μια μητέρα με το βρέφος της ανέβηκαν στην ταράτσα για να σωθούν και είναι πλέον ασφαλή. Δεν υπάρχουν άλλοι εγκλωβισμένοι στο πενταόροφο κτίριο πλην του άτυχου άνδρα.

Το Newsbomb.gr βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο σημείο της πυρκαγιάς και σας μεταδίδει τις πρώτες φωτογραφίες και βίντεο.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των αξιωματικών της Πυροσβεστικής, η φωτιά προκλήθηκε από φιάλη οξυγόνου, η οποία φαίνεται να εξερράγη από κάποια ανάφλεξη.

Ένοικοι της πολυκατοικίας μαρτυρούν στο Newsbomb.gr: «Δεν είχαμε καταλάβει κάτι. Ξαφνικά γεμίσαμε με καπνούς. Κατεβήκαμε κατευθείαν κάτω είχαμε και παιδάκι. Μέναμε στον από κάτω όροφο. Έμενε μαζί με την κόρη και την εγγονή του. Πιθανόν όταν ξέσπασε η φωτιά να μην την είχαν μαζί την εγγονή»

Για την κατάσβεση επιχείρησαν στο σημείο 20 πυροσβέστες με 6 οχήματα και ειδικό κλιμακοφόρο όχημα. Την επιχείρηση κατάσβεσης συνέδραμαν επίσης και εθελοντές πυροσβέστες.