ΕΛΛΑΔΑ

Εκρηκτική η κατάσταση στην Πάτρα

Εκρηκτική η κατάσταση στην Πάτρα

Τη λήψη άμεσων μέτρων για την αποκατάσταση του αισθήματος ασφαλείας των πολιτών του νοτίου διαμερίσματος της Πάτρας και την αποφυγή νέων επεισοδίων, αποφάσισαν οι εμπλεκόμενοι φορείς κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στο Δημαρχείο της πόλης.

Αφορμή της σύσκεψης στάθηκαν τα χθεσινά γεγονότα που εκτυλίχθηκαν έξω από το παλιό εργοστάσιο Πειραϊκή –Πατραϊκή.

Επίσης οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη ζητούν από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη την άμεση ενίσχυση της αστυνομικής δύναμης στην Πάτρα με επιπλέον προσωπικό, για να μπορεί να ανταποκριθεί η ΕΛΑΣ στις αυξημένες απαιτήσεις. Ακόμη κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συμφωνήθηκε «να απαιτηθεί από τη νέα κυβέρνηση, αμέσως μόλις αναλάβει ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη, να δώσει λύση στο πρόβλημα των μεταναστών».

«Οφείλουμε να δείξουμε σοβαρότητα»

Ο δήμαρχο Πατρέων, κ. Γιάννης Δημαράς χαρακτήρισε εκρηκτική την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην πόλη της Πάτρας.

Ο κ. Δημαράς ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «Οφείλουμε όλοι να δείξουμε την απαιτούμενη σοβαρότητα για να κατευνάσουμε τα πνεύματα και να απομονώσουμε όσους προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την κατάσταση, την αγωνία και την ανησυχία των κατοίκων του νοτίου διαμερίσματος της πόλης, ασκώντας βία και μετατρέποντας την περιοχή σε εμπόλεμη ζώνη».