ΕΛΛΑΔΑ

Ομόνοια: Από άστεγη και τοξικομανής, καθηγήτρια στην Ιατρική Σχολή

Ομόνοια: Από άστεγη και τοξικομανής, καθηγήτρια στην Ιατρική Σχολή
Η Φωτεινή κατάφερε να γίνει καθηγήτρια στην Ιατρική Σχολή.
Glomex/Alpha

Η Φωτεινή για 18 χρόνια έκανε χρήση ναρκωτικών και έμεινε άστεγη, όμως ο θάνατος του συζύγου της, την έκανε να αλλάξει και να γίνει σήμερα καθηγήτρια στην Ιατρική Σχολή. 

Ο εθισμός στις ουσίες οδήγησε τη Φωτεινή στη φυλακή, με αποτέλεσμα εκείνη να μην μιλά στα παιδιά της για χρόνια. Όμως, εκείνη «έσφιξε τα δόντια», πάλεψε και έκανε μια νέα αρχή στη ζωή της, αφού κατάφερε να γίνει καθηγήτρια πανεπιστημίου.

Η Φωτεινή, όπως είπε στον Alpha, η οποία για 18 ολόκληρα χρόνια έκανε χρήση ναρκωτικών, ως άστεγη πήρε την απόφαση για αλλαγή. Ζούσε στην απόλυτη εξαθλίωση, κοιμόταν στους δρόμους, χωρίς καμία βοήθεια. Ωστόσο, πλέον η ίδια τα έχει αφήσει όλα πίσω της και σήμερα είναι καθηγήτρια στην Ιατρική Σχολή.

«Ήταν πολύ δύσκολες οι στιγμές που δεν είχες να κάνεις τη δόση σου, οι στιγμές που μπορεί να ήσουν θύμα κλοπής και να σου έπαιρναν τη δόση σου και να αντιμετώπιζες στερητικά. Οι κίνδυνοι που μπορεί να αντιμετωπίσει μια γυναίκα, μένοντας μόνη της το βράδυ, όντας άστεγη.

Μεγάλωσα από τα 2μισι χωρίς πατέρα και από τα 16 χωρίς μητέρα. Οπότε όταν ήρθε η χρήση δεν υπήρχε κανείς στη ζωή μου. Μεγάλωνα με τη γιαγιά και τον αδερφό μου, που ήταν μικρότερος από μένα. Στην ουσία δεν υπήρχε κάποιο οικογενειακό περιβάλλον που θα νοιαζόταν για το τι κάνω και το αν είμαι καλά ή αν έχω μπλέξει. Ήταν ένας τρόπος να τραβήξω το ενδιαφέρον και να δηλώσω παρούσα σε αυτούς που δεν με έβλεπαν ή δεν με νοιάζονται. Ήταν μια κραυγή αγωνίας, μια κραυγή βοήθειας», ανέφερε στον Alpha.

Για 11 μήνες η Φωτεινή βρέθηκε στη φυλακή για διακίνηση ναρκωτικών, και αφορμή για να επιστρέψει και πάλι στη ζωή της ήταν ο θάνατος του συζύγου της από υπερβολική δόση. Αυτά ήταν τα δύο σημαντικά γεγονότα που λειτούργησαν ως αφύπνιση για εκείνη.

«Σταμάτησα να κάνω χρήση ουσιών και ξεκίνησα να κάνω χρήση… πτυχίων. Βρήκα ένα νόημα μέσα από τη συνεχή βελτίωση. Έδωσα Πανελλήνιες, πέρασα Κοινωνιολογία, έκανα μεταπτυχιακό» αποκάλυψε η Φωτεινή.