ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: «Σκάψαμε 1,5 μέτρο για να βρούμε τη γυναίκα», λένε οι διασώστες

Κρήτη: «Σκάψαμε 1,5 μέτρο για να βρούμε τη γυναίκα», λένε οι διασώστες

Κρήτη: Για την τραγωδία στην Αγία Φωτιά Λασιθίου, μίλησε η Υπεύθυνη εθελοντών Σαμαρειτών του ΕΕΣ, Μαρίνα Δρακωνάκη

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, μίλησε η Μαρίνα Δρακωνάκη, Υπεύθυνη εθελοντών Σαμαρειτών ΕΕΣ Ιεράπετρας, για την τεράστια επιχείρηση απεγκλωβισμού και διάσωσης που πραγματοποιήθηκε μετά την αποκόλληση βράχου από την πλαγιά του βουνού και την πτώση του πάνω σε συγκρότημα ενοικιαζόμενων δωματίων κοντά στην παραλία.

Υπενθυμίζεται ότι από την αποκόλληση του βράχου έχασε τη ζωή της μία τουρίστρια, ενώ ο 10χρονος γιος της τραυματίστηκε στα άκρα. Ο 51χρονος σύζυγος και πατέρας παραμένει συγκλονισμένος καθώς ακόμα δεν μπορεί να πιστέψει ότι το τελευταίο βράδυ των διακοπών τους θα συνέβαινε τέτοια τραγωδία.

«Ήταν αρκετά δύσκολο να εντοπιστούν γιατί το δωμάτιο είχε ισοπεδωθεί πλήρως. Χρειάστηκε να σκάβουν πολλές ώρες για να εντοπιστεί η άτυχη κυρία», ανέφερε αρχικά η διασώστρια μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ant1.

Όπως είπε η διασώστρια, χρειάστηκε να σκάψουν 1,5 μέτρο για να μπορέσουν να απεγκλωβίσουν τη γυναίκα που έχασε τη ζωή της κάτω από τα ερείπια.

Σχετικά με το παιδί, που διασώθηκε όπως ανέφερε δεν ήταν τόσο δύσκολο να το προσεγγίσουν και «είχε καταπλακωθεί από τη μέση και κάτω, το πόδι του είχε εκδορές και τραύματα, όμως απεγκλωβίστηκε επιτυχώς πολύ γρήγορα».

«Βρισκόταν στο δωμάτιο με τον πατέρα του, που ήταν και εκείνος που κάλεσε το 112. Είχε τις αισθήσεις του καθ’όλη τη διάρκεια της διάσωσης, καταπλακώθηκε το πόδι του», ανέφερε η Μαρίνα Δρακωνάκη.

Δείτε το βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ant1

Ολική καταστροφή στην Αγία Φωτιά: Εικόνες από drone

Ένα βίντεο από drone αποτυπώνει το μέγεθος της καταστροφής που προκάλεσε η κατολίσθηση του τεράστιου βράχου που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της η 45χρονη γυναίκα.

Στο μεταξύ οι αστυνομικές αρχές, σε συνεργασία με τον Δήμο, προχώρησαν στον αποκλεισμό του σημείου όπου έγινε το δυστύχημα και απευθύνουν έκκληση σε «περίεργους» να αποφεύγουν να κινούνται εκεί καθώς ο κίνδυνος για νέες κατολισθήσεις παραμένει υπαρκτός.

Δείτε το βίντεο:

Η οικογένεια από την Τσεχία που είχε την ατυχία να κοιμάται στο ακριανό δωμάτιο εκεί ακριβώς που έπεσε ο βράχος, εγκλωβίστηκε με τραγικό αποτέλεσμα να χάσει την ζωή της η 45χρονη μητέρα και σύζυγος.

Έπειτα από πέντε περίπου ώρες οι πυροσβέστες κατάφεραν να εντοπίσουν την άτυχη 45χρονη η οποία βρισκόταν πάνω στο κρεβάτι και είχε καλυφθεί με μπάζα. Μάλιστα, μαρτυρίες των διασωστών αναφέρουν πως η γυναίκα ήταν ξαπλωμένη σε εμβρυακή στάση ενώ ήδη είχε αφήσει την τελευταία της πνοή.

Τόσο ο σύζυγος όσο και ο γιος της 45χρονης δεν μπορούν να πιστέψουν την τραγωδία που «χτύπησε» την οικογένειά τους.

Τις τελευταίες ημέρες και οι τρεις τους απολάμβαναν τις διακοπές τους στην Αγιά Φωτιά ενώ χθες ήταν το τελευταίο βράδυ καθώς σήμερα θα αναχωρούσαν για την πατρίδα τους.

Ο 51χρονος εμφανώς συντετριμμένος λίγες ώρες μετά το τραγικό συμβάν, με αίματα στην μπλούζα του, πήγε ξανά στα ερείπια, βρήκε την κατεστραμμένη τους βαλίτσα, έβαλε όσα πράγματα βρήκε και μαζί με τον γιο του έφυγαν για το σημείο όπου τους υπέδειξαν οι Αρχές.

Ιεράπετρα: Και το 2010 είχε πέσει βράχος σε σπίτι!

Σύμφωνα με το neakriti.gr, το 2010 ένας βράχος είχε αποκολληθεί από τον λεγόμενο στην περιοχή «Πύργο» και είχε κατρακυλήσει από την δυτική πλευρά του κόλπου με αποτέλεσμα τότε να έχει «χτυπήσει» ο βράχος ένα σπίτι.

Τα μεσάνυχτα του Σαββάτου ο βράχος που αποκολλήθηκε κατρακύλησε από την ανατολική πλευρά της πλαγιάς και «γκρέμισε» το μισό ξενοδοχείο με τα διαμερίσματα στην περιοχή όπου βρήκε τον θάνατο η άτυχη Τσέχα.

Το 2010 που είχε γίνει η αποκόλληση του βράχου και είχε «εμβολίσει» σπίτι χωρίς τότε να τραυματιστεί κάποιο άτομο κι είχαν γίνει κάποια τοπικά έργα από την Περιφέρεια Κρήτης, όμως δεν είναι ικανά να συγκρατήσουν τα βράχια σε όλο το εύρος του «Πύργου», όπως σημειώνει η πρώην Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μαρία Σακαδάκη μιλώντας στο neakriti.gr ενώ πλέον επικρατεί προβληματισμός τι θα γίνει αν αποκολληθεί ο μεγάλος βράχος στην κορυφή της πλαγιάς.

Διαβάστε επίσης:

Πρόεδρος Ξενοδόχων Ιεράπετρας: Είμαστε σοκαρισμένοι - Απόλυτη θλίψη

Καρέ-καρέ οι δραματικές στιγμές στην τραγωδία της Ιεράπετρας

Πώς συνέβη η τραγωδία στην Ιεράπετρα - Ο βράχος καταπλάκωσε τουρίστρια