ΕΛΛΑΔΑ

Δημ. Αργυρούπολης για τον 14χρονο στη Βουλή: «Δεν αποτελεί εξαίρεση»

Δημ. Αργυρούπολης για τον 14χρονο στη Βουλή: «Δεν αποτελεί εξαίρεση»
Eurokinissi

14χρονος με μαχαίρι στη Βουλή: Ο Δήμαρχος Αργυρούπολης παίρνει θέση και επισημαίνει ότι πολλοί μαθητές είτε οπλοφορούν είτε έχουν μαχαίρια 

Με στιλέτο «πεταλούδα» προσπάθησε να μπει στη Βουλή ο 14χρονος μαθητής Γυμνασίου από την Αργυρούπολη. Το περιστατικό έγινε στο πλαίσιο εκπαιδευτικής επίσκεψης των μαθητών στο Κοινοβούλιο. Ο 14χρονος μαθητής συνελήφθη, όταν το μαχαίρι εντοπίστηκε κατά τον έλεγχο από τα μηχανήματα X-ray.

Όπως είπε στους αστυνομικούς, ο νεαρός βρήκε το στιλέτο στον δρόμο και το κράτησε. Τον μετέφεραν στο ΑΤ Συντάγματος συνοδεία καθηγητή και λίγες ώρες αργότερα αποχώρησε με τους γονείς του.

Δήμαρχος Αργυρούπολης: «Οπλοφορούν για να αμυνθούν»

Ο Δήμαρχος Αργυρούπολης μίλησε στο MEGA για το περιστατικό που συνέβη στη Βουλή και αποκάλυψε ότι δεν είναι πρώτη φορά που ακούγεται μαθητής σε αυτή την ηλικία να κυκλοφορεί με μαχαίρι.

«Το θέμα δεν είναι ο σουγιάς που βρέθηκε πάνω στον μαθητή. Είναι συνολικά το φαινόμενο που παρατηρείται στις γειτονιές στις περιοχές μας. Θυμίζω ότι πριν 1,5 χρόνο ένας μαθητής είχε μαχαιρωθεί από άλλους μαθητές. Είχε γίνει μάλιστα και σχετική κινητοποίηση από την αστυνομία με διάφορες συμμορίες και στην Άνω Γλυφάδα και στην περιοχή μας. Κάποια στιγμή πρέπει να ασχοληθούμε πολύ σοβαρά με αυτό το φαινόμενο. Νομίζω ότι θα έχουμε συνέπειες πολύ δυσάρεστες στο μέλλον».

Σύμφωνα με τον δήμαρχος συμμορίες ανηλίκων οπλοφορούν ενώ όλο και περισσότεροι μαθητές κυκλοφορούν με μαχαίρια σε σχολεία και πλατείες ώστε σε περίπτωση που χρειαστεί να αμυνθούν.

«Εγώ ρωτώντας μαθητές στο παρελθόν που βρέθηκαν μαχαίρια πάνω τους "γιατί ρε παιδιά κρατάτε όπλα, μαχαίρια" μου λένε "γιατί θέλουμε να αμυνθούμε αν μας επιτεθούν". Αντιλαμβάνεστε ότι υπάρχει στο υπόστρωμα που δεν το βλέπουμε εμείς οι ενήλικες, ή ως γονείς ή ως εκπαιδευτικοί μια μεγάλη ένταση και μια συγκρουσιακή συμπεριφορά ανάμεσα σε μαθητές, η οποία έχει οδηγήσει πολλούς μαθητές να κρατάνε μαχαίρια για να αμυνθούν όπως λένε», καταλήγει ο δήμαρχος.

Διαβάστε επίσης:

Βουλή: «Βρήκα το μαχαίρι στον δρόμο», είπε ο 14χρονος μαθητής

Βουλή: 14χρονος μαθητής πήγε να μπει με μαχαίρι και συνελήφθη

Αθήνα: Θανατηφόρο τροχαίο κοντά στη Βουλή – Σκοτώθηκε μοτοσικλετιστής